Κόσμος

“Πράσινο φως” για θάνατο στην Συρία! Οι υπουργοί της Μέι ανοίγουν τον δρόμο του πολέμου

Η Τερέζα Μέι ήταν αποφασισμένη από χθες να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία, ως αντίποινα για την φερόμενη επίθεση με χημικά. Το υπουργικό συμβούλιο της δίνει, πλέον, το... ελεύθερο για να επιτεθεί.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων από την κυβέρνηση στην Συρία. Σε αυτό συμφώνησαν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης της Μέι. Δίνοντάς της αυτό που… τόσο ήθελε, όπως φάνηκε ήδη από χθες, Τετάρτη 11.04.2018.

“Ναι” στην Μέι για επέμβαση στην Συρία!

Η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

[read4more]

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Τραμπ… περιμένει

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και δεν “ελήφθη καμία τελική απόφαση”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον για να απαντήσει στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία. “Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους“, αναφέρει η ανακοίνωση.Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλήσει αργότερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη βρετανική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η Ρωσία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Από την πλευρά της, η Ρωσία ζήτησε να γίνει αύριο, Παρασκευή 13.04.2018, δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα συζήτησης τη Συρία. Μάλιστα ζητά αυτό να γίνει παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Τις πληροφορίες μεταφέρουν διπλωμάτες. Οι οποίοι τονίζουν επίσης πως το αίτημα κατατέθηκε αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε: «Άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου».

Επίσης κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 10