Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την κηδεία του – Όλες οι λεπτομέρειες

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε χθες (09.04.2021) από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. 

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο Δούκας δεν θα έχει κρατική κηδεία αλλά μία ιδιωτική, στρατιωτική κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (Κάστρο του Windsor) ενώ επίσης κατά επιθυμία του θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Click4more: Πρίγκιπας Φίλιππος: Στην Βρετανία ο Χάρι για την κηδεία – Τι θα κάνει η Μέγκαν Μαρκλ

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα “εξετάζει” τις ρυθμίσεις για την κηδεία του συζύγου της.

Η Βασίλισσα θα μπει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών, δεν αναμένεται να ασκήσει καθήκοντα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ψηφιστούν νόμοι, καθώς δεν θα παρέχεται η βασιλική σφραγίδα στους νόμους του κράτους.

Οι κρατικές υποθέσεις θα σταματήσουν επίσης για οκτώ ημέρες. Την κηδεία θα ακολουθήσουν 30 ημέρες Βασιλικού Πένθους, πριν επιστρέψει η Βασίλισσα στα δημόσια καθήκοντα της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μελάνια Τραμπ: Αδιάφορο το κοινό για το ντοκιμαντέρ της – Μηδενικές πωλήσεις για την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ, μόλις ένα εισιτήριο στη Βρετανία
Χλιαρό ως μηδαμινό - μέχρι στιγμής - το ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (30.01.2026)
Διαφήμιση για το ντοκιμαντέρ «Melania» στη Νέα Υόρκη
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 38 οι νεκροί από την χιονοθύελλα, 550 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Το χιόνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος πριν υποχωρήσει τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του τσουχτερό κρύο
Χιονόπτωση στην Οκλαχόμα