Κόσμος

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία – Νέα δημοσκόπηση: Η Λε Πεν «πλησιάζει» τον Μακρόν στο β’ γύρο

Η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν μειώνει την διαφορά απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Αυτό αναφέρει η δημοσκόπηση της OpinionWay-Kea Partners, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν – σύμφωνα με την δημοσκόπηση – παραμένει ο νικητής του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας το 54% των ψήφων. Η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν μειώνει την διαφορά της με τον απερχόμενο πρόεδρο μόλις κατά μια ποσοστιαία μονάδα. 

Επίσης, η δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay-Kea Partners -που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Les Echos και Radio Classique – προβλέπει συμμετοχή μειωμένη κατά 1%, στο 70%, από 74,56% που ήταν στις τελευταίες προεδρικές του 2017 και η οποία ήταν ήδη η χαμηλότερη από το 1969.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4