Κόσμος

Προσοχή στο 20ευρω! Άρχισε η πλαστογράφηση

Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο το καινούργιο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ήδη η ιταλική μαφία άρχισε την παραχάραξη. Μάλιστα ήδη εντοπίστηκαν και έχουν συλληφθεί και οι πρώτοι παραχαράκτες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι στην αγορά έπεσαν τα πρώτα πλαστά χαρτονομίσματα. Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές αρχές καθώς όπως λένε δεν χρειάζεται ένα χαρτονόμισμα να είναι τέλειο, αρκεί να είναι αρκετά πειστικό και να ξεγελά τον καταναλωτή. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ και καθώς είναι ακόμη “καινούργιο” στη χρήση οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.


Μάλιστα η Ιταλική Αστυνομία που συνέλαβε τρία άτομα διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα των παραχαρακτών ήταν αρκετά καλής ποιότητας γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο δύσκολα στον εντοπισμό τους από τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η σύλληψη έγινε έξω από τη Νάπολη όπου οι παραχαράκτες είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο. Συνολικά εντοπίστηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα αξίας 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα τελευταία δραματικά λεπτά στο πιλοτήριο και η νέα θεωρία που αλλάζει τα πάντα για την τραγωδία στο LaGuardia
Οι ερευνητές εξετάζουν πολλαπλές αστοχίες, από λάθη επικοινωνίας έως αποτυχία συστημάτων ασφαλείας, που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia
Οι σκληροί όροι του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου - Κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και Στενά του Ορμούζ υπό ιρανικό έλεγχο
Αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχει υποστεί το Ιράν και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να μην ξεσπάσει ξανά πόλεμος, μεταξύ των όρων
Τεχεράνη