Κόσμος

Πρόταση σοκ Γερμανού ανοσολόγου: Να γίνει πανευρωπαϊκό lockdown 

Ένα lockdown σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υποστηρίζει ο Γερμανός ανοσολόγος συστημάτων, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπράουνσβάικ, Μίχαελ Μάιερ – Χέρμαν. Ο λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Το πανευρωπαϊκό lockdown είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Ανοσολογίας Συστημάτων του Κέντρου Έρευνας Λοιμώξεων Χέλμχολτς της πόλης Μπράουνσβάικ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk). Ως πρότυπα, ο καθηγητής ανέφερε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία «όπου δεν εμφανίζονται πλέον καθόλου λοιμώξεις. Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, θα είναι απαραίτητο να λάβουμε μέτρα υπερεθνικού χαρακτήρα», τόνισε.

«Ο στόχος είναι η μείωση της συχνότητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να αυξηθεί ξανά το ενδιαφέρον των πολιτών να τηρήσουν τα μέτρα. Αυτό είναι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε πρώτα τα μέτρα και στη συνέχεια να πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Lockdown και εμβολιασμοί στην Ευρώπη  

Ο Μάιερ-Χέρμαν επεσήμανε επίσης ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά στα μέτρα. Ενώ στην αρχή της πανδημίας στη Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο εργαζόταν από το σπίτι περίπου το 38%, το τρέχον ποσοστό είναι μόνο 15%. Επιπλέον, πρέπει να υποτεθεί ότι πολλές μολύνσεις οφείλονται στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Και σε αυτά θα μπορούσαν να μειωθούν. Παρά το σκληρότερο lockdown στη Γερμανία, ο αριθμός των λοιμώξεων παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή».

Κατά τον καθηγητή, «οι εμβολιασμοί δεν θα έχουν επίσης επιρροή στις τιμές συχνότητας της εμφάνισης των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες, καθώς αρχικά θα εμβολιαστούν μόνο τα ηλικιωμένα άτομα. Ωστόσο, αυτά έχουν μόνο περιορισμένες κοινωνικές επαφές. Επομένως, οι πολύ πιο κινητικοί νεότεροι πρέπει επίσης να έρθουν στο επίκεντρο, στο βαθμό που υπάρχουν επαρκή εμβόλια».

Ο ανοσολόγος συστημάτων εξήγησε περαιτέρω ότι «η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού της Βρετανίας έχει καταγραφεί έως τώρα σποραδικά στη Γερμανία. Εάν όμως ο αριθμός των λοιμώξεων παραμείνει υψηλός, η νέα μετάλλαξη θα εξαπλωθεί γρήγορα και στη συνέχεια, ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό θα αυξηθεί κατακόρυφα».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 2
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 1
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1