Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Πρόβα τζενεράλε” έτοιμη για όλα η Τουρκία – Τα ανησυχητικά συμπεράσματα των ασκήσεών της

“Πρόβα τζενεράλε” έτοιμη για όλα η Τουρκία – Τα ανησυχητικά συμπεράσματα των ασκήσεών της

Το πνεύμα της τουρκικής, διακλαδικής άσκησης «Efes 2014» που μόλις τελείωσε, το αποτύπωσε με σαφήνεια ο τίτλος της εφημερίδας Vatan : “Πολέμησαν οι χώρες Safir και Mercan”,(“Ζαφείρι” vs “Κοράλλι” επί το ελληνικότερο).

Ήταν μια άσκηση καθαρά επιθετική- και αυτό το είπε καθαρά όχι μόνο ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Οζέλ, αλλά φρόντισε και να το δείξει, ενώπιον 51 ξένων Στρατιωτικών Ακολούθων, μεταξύ των οποίων και του Έλληνα και παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν.

Ο στρατηγός Οζέλ, κατά την ομιλία του μετά την άσκηση (παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ χθες το OnAlert), είπε μεταξύ άλλων, όπως το αποτυπώνει η εφημερίδα Αksam ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με την υψηλή πειθαρχία τους, το αναπτερωμένο ηθικό τους και το επίπεδο της εκπαίδευσής τους έδειξαν ότι είναι πάντα πανέτοιμες και ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του έθνους. Το σενάριο της άσκησης – ανέφερε – βασιζόταν στο πρόβλημα μεταξύ των χωρών ‘Safir” (Ζαφείρι) και “Mercan” (Κοράλλι) , που δεν μπορούσε να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο και με την ώθηση της ‘Mecan” στη Safir να χρησιμοποιήσει δύναμη. Τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προέβησαν σε επίδειξη δύναμης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε