Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πυροβολισμοί εναντίον του επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας

Πυροβολισμοί εναντίον του επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας

Ο 53χρονος Ρομπέρτο Αντινόλφι, τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά αγνώστων, στη Γένοβα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Ansaldo Nucleare, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου Finmeccanica, τραυματίστηκε στο πόδι έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε σήμερα το πρωί στη Γένοβα και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο για την επίθεση να ευθύνονται αναρχικές ομάδες.

Ο Αντινόλφι που κατασκευάζει πυρηνικούς αντιδραστήρες τρίτης γενιάς, έβγαινε από το σπίτι του μαζί με τον γιο του, 20 ετών, όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια.

Ο Αντινόλφι δέχθηκε μια σφαίρα στο ένα του πόδι και υπεβλήθη σε εγχείρηση, όμως είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο για την επίθεση αυτή να ευθύνονται αναρχικές ομάδες, καθώς τους τελευταίους μήνες κάποια γκρουπούσκουλα έχουν ζητήσει να «περάσουν σε μια φάση η οποία ενδέχεται να προβλέπει την ένοπλη δράση».

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Γένοβας Μικέλε ντι Λέτσε από την πλευρά του δεν θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αυτό και αρκέστηκε να πει: «μένει ακόμη να ενημερωθούμε, αυτή τη στιγμή διεξάγονται οι πρώτες έρευνες».

Διαβάστε

Μόλις στο 13% η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία – “Χτύπημα” στην κυβέρνηση Μόντι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε