Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρωσία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και στον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν

Ρωσία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και στον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Μόργκαν Φρίμαν βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρωσίας καθώς είναι μεταξύ των 963 ονομάτων των Αμερικανών πολιτών που δημοσίευσε η Ρωσία και ανακοίνωσε ότι τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα, λόγω μιας εμφάνισής του σε βίντεο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο οσκαρικός ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, είναι στη… «μαύρη λίστα» της Ρωσίας και ένας από τους 963 Αμερικανούς, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κακή κατάσταση μετά τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στον Μόργκαν Φρίμαν απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία επειδή, σύμφωνα με τη Μόσχα, το 2017 συμμετείχε σε ένα βίντεο και δήλωνε ότι η Ρωσία «συνωμοτεί» σε βάρος των ΗΠΑ.

«Τα ρωσικά αντίμετρα είναι απαραίτητα και στόχος τους είναι να αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να επιβάλει στον υπόλοιπο πλανήτη μια νεοαποικιακή νέα τάξη, να αλλάξει στάση και να αναγνωρίσει τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στον «έντιμο διάλογο» και διαχωρίζει τον αμερικανικό λαό από τις αρχές που «υποκινούν τη ρωσοφοβία».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των 963 ονομάτων των Αμερικανών πολιτών, βρίσκεται και αυτό του Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, του επικεφαλής της CIA, Ουΐλιαμ Μπερνς, αλλά και του CEO της Meta και του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις