Κόσμος

Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στο Wikimedia Foundation για άρθρα σχετικά με τον πόλεμο

Πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων ρουβλιών (32.700 ευρώ) στο ίδρυμα του ιδιοκτήτη της Wikipedia, το Wikimedia Foundation, επέβαλε σήμερα (1.11.2022) δικαστήριο της Ρωσίας για άρθρα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Στανισλάβ Κοζλόφσκι δήλωσε πως η ποινή επιβλήθηκε στο ίδρυμα του ιδιοκτήτη της Wikipedia επειδή δεν διαγράφηκαν καταχωρίσεις, τη διαγραφή των οποίων είχε ζητήσει η Ρωσία. Πρόσθεσε πως το ίδρυμα θα υποβάλει έφεση.

Τα δύο άρθρα, στα ρωσικά, είχαν τίτλο «Μη βίαιη αντίσταση του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας στη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας» και «Εκτιμήσεις για την εισβολή της Ρωσίας το 2022 στην Ουκρανία».

Η Ρωσία περιγράφει τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Στις 26 Απριλίου, ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλει στο Wikimedia Foundation πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ρουβλίων για παρόμοια αδικήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο ανήλικοι στην Ολλανδία κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας
Οι ανήλικοι κυκλοφορούσαν σε περιοχές της Χάγης όπου βρίσκονται τα γραφεία της ευρωπαϊκής αστυνομίας Europol και της υπηρεσίας δικαστικής συνεργασίας Eurojust, καθώς και πολλές πρεσβείες, κρατώντας μία συσκευή που αποθηκεύει δεδομένα που στέλνονται μέσω ψηφιακών δικτύων
REUTERS
Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου καταβάλλει εγγύηση αποφυλάκισης άνω των 14 εκ. δολαρίων
Πρόκειται για ποσό ρεκόρ στα χρονικά του Λιβάνου, καθιστώντας δυνατή την απελευθέρωση του Ριάντ Σαλαμέ που κατηγορήθηκε και παρέμεινε υπό κράτηση για ένα χρόνο
Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου, Ριάντ Σαλαμέ
Η Ουγγαρία διαψεύδει τις καταγγελίες της Ουκρανίας για παραβιάσεις από drones – Ο Ζελένσκι «έχει τρελαθεί με την αντιουγγρική εμμονή του»
Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι, «ύποπτα drones, πραγματοποιούσαν ενδεχομένως αναγνωριστικές πτήσεις στις βιομηχανίες των μεθοριακών περιοχών της Ουκρανίας»
Drone