Κόσμος

Ρωσία: Έφτασαν τους 133.000 οι εκτοπισμένοι στο Κουρσκ μετά την ουκρανική επίθεση

Περίπου 133.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Πέμπτη.

Απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές στο Κουρσκ της Ρωσίας όπου διατάχθηκε από τις αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον κ. Σμίρνοφ.

«Σας προτρέπω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σαφές ότι ο αρχηγός του κράτους δεν αναμένει πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκδιωχθούν σύντομα από το ρωσικό έδαφος.

Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ ανέφερε πως μαθητές 114 σχολείων της παραμεθόριας περιφέρειας θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω διαδικτύου από την 2η Σεπτεμβρίου. Άλλοι θα πάνε στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν καταφύγει, ή θα αρχίσουν μαθήματα σε κατασκηνώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
1
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2