Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος ολιγάρχη – Έπεσε από τις σκάλες και χτύπησε στο κεφάλι

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος ολιγάρχη – Έπεσε από τις σκάλες και χτύπησε στο κεφάλι
Reuters

O Ρώσος ολιγάρχης, Ντμίτρι Ζελένοφ βρισκόταν στην γαλλική Ριβιέρα την ώρα που αισθάνθηκε αδιαθεσία. Καθώς κατέβαινε τα σκαλιά, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε. Τα τραύμα στο κεφάλι του τον οδήγησε στον θάνατο.

Συμφωνία με την «Daily Mail», εγείρονται πολλά παράλληλα ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του Ρώσου ολιγάρχη. «O 50χρονος Ρώσος ολιγάρχης πεθαίνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες: Ο μεγιστάνας τραυματίστηκε στο κεφάλι «αφού έπεσε από τις σκάλες ενώ επισκεπτόταν φίλους στη Γαλλία», αναφέρει.

 Ο Ντμίτρι Ζελένοφ άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Δεκεμβρίου στη γαλλική παραθαλάσσια πόλη Αντίμπ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία, ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ο  θάνατός του επιβεβαιώθηκε την επόμενη μέρα.

«Ένας ακόμη ολιγάρχης είχε ένα μυστηριώδες τέλος καθώς ο αριθμός των νεκρών που ανήκαν στη ρωσική ελίτ συνεχίζει να αυξάνεται εν μέσω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας.

To «Telegram» του Baza, ο Ζελένοφ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρδιακά προβλήματα λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του. Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές.

Ο Ζελένοφ ήταν συνιδρυτής της «Don-Stroy», που άλλοτε ήταν μία από τις σημαντικότερες αυτοκρατορίες επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων της Μόσχας.

Βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πιο πλούσιους Ρώσους μέχρι το 2008. Τότε η οικονομική κρίση κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην εταιρεία του Don-Story.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις