Κόσμος

Ρωσία: «Πιθανός ο διορισμός του Αλεξάντερ Ντάρτσιεφ ως νέου πρέσβη στις ΗΠΑ»

Οργιάζουν οι φήμες στην Ρωσία για την επιλογή του νέου πρεσβευτή της χώρας στις ΗΠΑ, αφού η θητεία του Ανατόλι Αντόνοφ αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, η εφημερίδα Kommersant ανέφερε σήμερα Κυριακή (24.11.2024) ότι η Ρωσία είναι πιθανό να διορίσει τον Αλεξάντερ Ντάρτσιεφ ως νέο πρέσβη στις ΗΠΑ, επικαλούμενη τρεις πηγές πληροφόρησης που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Αλεξάντερ Ντάρτσιεφ είναι ο επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών. Σπούδασε ιστορία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και ήταν πρεσβευτής της Ρωσίας στην Οτάβα του Καναδά μεταξύ 2014 και 2021.

Ο διορισμός του δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Ο Ανατόλι Αντόνοφ ήταν ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον από το 2017 μέχρι τον προηγούμενο μήνα. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι έχει επιλεγεί ένας υποψήφιος, αλλά δεν τον κατονόμασε.

Μια μη κατονομαζόμενη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών είπε στο κρατικό πρακτορείο RIA ότι το όνομα του νέου πρεσβευτή αποφασίστηκε πριν από λίγο καιρό. «Ήταν κοινό μυστικό εδώ και δυο μήνες. Όλοι το ήξεραν» φέρεται να είπε η πηγή αυτή σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Kommersant.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ