Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Θρίλερ με το μοιραίο αεροσκάφος που έγινε τάφος για 71 ψυχές!

αεροσκάφος Ρωσία

– Θρηνεί η Ρωσία μετά τη σοκαριστική αεροπορική τραγωδία
– Το Antonov An-148 συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής, 11.02.2018 – Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες
– Στα “τυφλά” οι έρευνες των Αρχών – Όλα ανοιχτά για τα αίτια της συντριβής – Απαντήσεις ελπίζουν να δώσει το “μαύρο κουτί” που έχει ήδη βρεθεί
– Συλλυπητήρια Πούτιν στους συγγενείς των θυμάτων – Τραγικές φιγούρες κάποιοι εξ αυτών, περίμεναν -μάταια- τους δικούς τους ανθρώπους στο αεροδρόμιο όπου θα προσγειώνονταν το μοιραίο αεροσκάφος – Τούς ανακοινώθηκε αποζημίωση ύψους περίπου 14.000 ευρώ
– Συγκλονιστικές οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στην Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα λίγο μετά την απογείωσή του. Τραγικό θάνατο βρήκαν και οι 71 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων 65 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε τη συντριβή. Η οποία, μάλιστα, σημειώθηκε σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου. Κατά την διάρκεια της ημέρας σημειώνονταν έντονες χιονοπτώσεις.

Στα “τυφλά” οι έρευνες και… βροχή τα σενάρια στην Ρωσία!

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι έρευνες κινούνται… στο σκοτάδι!

Δεν υπάρχει τίποτα το χειροπιαστό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα… κάθε είδους σενάρια που ακούστηκαν ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Υπήρξαν για παράδειγμα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα ελικόπτερο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως στο σημείο βρέθηκαν και συντρίμμια ελικοπτέρπου. Γρήγορα όμως το πρακτορείο Interfax το διέψευσε.

Ένα ακόμη σενάριο ήθελε τον πιλότο του μοιραίου Antonov An-148 να διαπιστώνει βλάβη και να αιτείται έκτακτη προσγείωση. Την είδηση αυτή μεταφέρει το rt.com.

Τέλος, υπάρχει και το σενάριο της έκρηξης: Είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε ακόμη και τρομοκρατικής ενέργειας! Κι αυτό διότι συντρίμμια βρέθηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση. Υπάρχουν, μάλιστα, μαρτυρίες ανθρώπων που τόνιζαν πως είδαν έκρηξη στον ουρανό.

Ωστόσο όπως προαναφέραμε δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από όλα τα παραπάνω επισήμως.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς – Αποζημίωση σχεδόν 14.000 ευρώ

Το αεροσκάφος, τύπου AN-148 ανήκε στη ρωσική εταιρία Saratov Airlines. Πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ. Περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση έδειξαν συγγενείς να περιμένουν στο αεροδρόμιο του Ορσκ. Ορισμένοι κρατούσαν το κεφάλι στα χέρια τους, αφού είχαν μόλις πληροφορηθεί πως το αεροσκάφος που μετέφερε τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχε συντριβεί…

Δείτε τις τραγικές εικόνες

Εδώ να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Interfax, οι Αρχές του Ορενμπούργκ ανακοίνωσαν πως θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους σχεδόν 14.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων…

Συλλυπητήρια από Πούτιν, εντολή για έρευνα και ματαίωση του ταξιδιού

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Μάλιστα διέταξε τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής.

Click4more: Η φρίκη της αεροπορικής τραγωδίας μέσα από τα «κλικ» – Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι. Ένα ταξίδι το οποίο είχε προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 12.02.2018 και στο οποίο επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, κανείς δεν επέζησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο για την αεροπορική τραγωδία.

Η εισαγγελία που ειδικεύεται στις μεταφορές ανακοίνωσε και επίσημα ότι όλοι οι επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, είναι νεκροί. Ακόμη διευκρίνισε πως το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Εικόνες που συγκλονίζουν από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος

Τηλεοπτικά πλάνα από τη σκηνή του ατυχήματος δείχνουν συντρίμμια του αεροπλάνου, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία μηχανή, να κείτονται στους αγρούς πάνω σε πυκνό στρώμα χιονιού.

Ελικόπτερα βρίσκονταν στο σημείο καθώς και διασώστες σε ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι. Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε πως δύο σοροί έχουν βρεθεί στο σημείο.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010. Κάτι που δημιουργεί ερωτήματα, αφού επρόκειτο για ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος.

«Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

 

 

 

 

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις