Κόσμος

Ρωσικό υποβρύχιο χτυπήθηκε από ουκρανικό υποβρύχιο drone «καμικάζι» στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ

Το ρωσικό υποβρύχιο ήταν εξοπλισμένο με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων κρουζ Kalibr
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα από τα πιο σημαντικά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου πέτυχαν σήμερα (15.12.2025) οι ουκρανικές δυνάμεις αφού κατάφεραν να πλήξουν με θαλάσσιο drone «καμικάζι» ένα ρωσικό υποβρύχιο.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (SBU) της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έπληξαν ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, μετά την πρώτη τέτοια επίθεση από υποβρύχιο drone «καμικάζι» Sea Baby.

Το υποβρύχιο ήταν εξοπλισμένο με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων κρουζ Kalibr που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία για επιθέσεις κατά ουκρανικού εδάφους.

Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού από την 13η Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας της SBU και το Ουκρανικό Ναυτικό.

 

Ένα υποβρύχιο κλάσης Varshavyanka εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Λόγω των διεθνών κυρώσεων, η κατασκευή ενός τέτοιου υποβρυχίου σήμερα θα μπορούσε να κοστίσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το υποβρύχιο είχε σταθμεύσει στο Νοβοροσίσκ μετά από προηγούμενες επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Sea Baby που ανάγκασαν ρωσικά ναυτικά μέσα να εγκαταλείψουν τον κόλπο της Σεβαστούπολης στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία.

Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου στην νότια ρωσική πόλη Αστραχάν και μία μονάδα παραγωγής καυσίμων για πυραύλους στην περιοχή του Ροστόφ.

Σε ανακοίνωση του το γενικό επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι εκρήξεις σημειώθηκαν στη μονάδα του Αστραχάν. Ο επικεφαλής των δυνάμεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι πιλότοι του έπληξαν την μονάδα Κάμενσκι που παράγει μεταξύ άλλων καύσιμα για τους πυραύλους τύπου Iskander και Kinzhal.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας
Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία: Έξι πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και 80 βουλευτές ζητούν από τον Στάρμερ να παραιτηθεί
Την είδηση μεταδίδει η Telegraph επικαλούμενη πηγές από το υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκε η υπουργός Αποκέντρωσης, Θρησκευμάτων και Κοινοτήτων, Μιάτα Φανμπουλέ
Ο Κιρ Στάρμερ
CNΝ για Ursa Major: Το ρωσικό πλοίο, που βυθίστηκε ανοιχτά της Ισπανίας, ίσως μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βόρεια Κορέα
Tο ρωσικό φορτηγό πλοίο, εικάζεται ότι μετέφερε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες για υποβρύχια, βυθίστηκε έπειτα από μια σειρά εκρήξεων κάτω από ανεξήγητες συνθήκες περίπου 60 μίλια ανοικτά των ισπανικών ακτών.
Το πλοίο Ursa Major