Συμβαίνει τώρα:
Ανατροπή τζιπ στου Παπάγου - Κλειστή η οδός Κύπρου
Κόσμος

SAG: Οι ηθοποιοι “έδειξαν” τους νικητές των Όσκαρ!

Η δραματική ταινία "Three billboards outside Ebbing, Missouri" του Μάρτιν Μακ Ντόνα απέσπασε το σημαντικότερο από τα βραβεία SAG, του Σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ.

Τα βραβεία, SAG θεωρούνται βαρόμετρο για τα Όσκαρ.

Η ταινία θριάμβευσε kai στις Χρυσές Σφαίρες. Έτσι, τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα φαβορί για τα Όσκαρ, μαζί με “Το Σχήμα του νερού”, που κέρδισε το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ το Σάββατο.

Η σπουδαία Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, είναι η πρωταγωνίστρια στις “Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι”. Η ταινία αναφέρεται σε μια μάνα η οποία νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης. Μέσω αυτών, δηλώνει την αγανάκτησή της για την βραδύτητα με την οποία η αστυνομία ερευνά τον θάνατο της κόρης της. Στα βραβεία SAG, έφυγε με το αγαλματίδιο της καλύτερης ηθοποιού.

Έχοντας ήδη αποσπάσει και την Χρυσή Σφαίρα, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ θεωρείται φαβορί για το Όσκαρ του α’ γυναικείου ρόλου. Επίσης, ο Γκάρι ‘Ολντμαν θεωρείται φαβορί για τον α’ ανδρικό ρόλο. Ο 59χρονος Βρετανός απέσπασε ένα SAG για τον ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ που ερμήνευσε στην ταινία “Η πιο σκοτεινή ώρα”.

Τα βραβεία SAG κρίνουν τα Όσκαρ

Τα ετήσια Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild/SAG) θεωρούνται αξιόπιστος δείκτης για τα Όσκαρ. Αυτό, καθώς 1.200 από τα σχεδόν 6.000 μέλη του ψηφίζουν στην αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο Σαμ Ρόκγουελ, που υποδύεται τον αστυνομικό στην ταινία “Τρεις Πινακίδες”, έφυγε με το βραβείο του καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Μόνο γυναίκες απένειμαν τα βραβεία

Σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες ανέβηκαν στη σκηνή για να δώσουν τα βραβεία στο αμφιθέατρο Shrine, νοτίως του Λος ‘Αντζελες, σε ένδειξη τιμής και στο Time’s up που έχει στόχο να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και στο κίνημα #Metoo.

Στην τηλεόραση, το οικογενειακό δράμα “This is Us” που θίγει και το θέμα των φυλετικών διακρίσεων πήρε το βραβείο του καλύτερου συνόλου ηθοποιών.

Προνόμια των ανδρών

Ο Στέρλινγκ Κ. Μπράουν βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός δραματικής τηλεοπτικής σειράς. Όταν ρωτήθηκε για το κίνημα Time’s up, απάντησε ότι “πάντα η ευθύνη της πλειονότητας είναι να μπαίνει στη θέση της μειονότητας”.

Συνήθως “οι μαύροι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο λευκών, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο ετεροφυλόφιλων, ενώ με το Time’s up, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είχα αντιληφθεί” για τα “προνόμια των οποίων επωφελούνται οι άνδρες”, εξήγησε ο Μπράουν.

Η Νικόλ Κίντμαν βραβεύτηκε για την μίνι σειρά “Big Little Lies” όπου υποδύεται μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο ‘Αλεξ Σκάρσγκαρντ, που υποδύεται τον βίαιο σύζυγό της, βραβεύτηκε επίσης για την ερμηνεία του στα “Μεγάλα Μικρά Ψέματα”.

“Είναι απίστευτα σπουδαίο για μένα αυτή τη στιγμή της καριέρας μου και με όλα όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία μας”, δήλωσε η Κίντμαν.

Η σειρά “Veep” που παρουσιάζει μια ανεπιτήδεια και κακόβουλη γυναίκα πολιτικό, απέσπασε τα αγαλματίδια της καλύτερης κωμικής σειράς και της καλύτερης κωμικής ηθοποιού για την πρωταγωνίστριά της Τζούλια Λούις Ντρέιφους. Δυστυχώς η Ντρέϊφους δεν ήταν παρούσα αφού αναρρώνει μετά από επέμβαση για καρκίνο στο μαστό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell
Νορβηγία: Στη δίνη του σκανδάλου Επστάιν η μισή πολιτική και διπλωματική ελίτ – Είχε απλώσει πλοκάμια παντού ο Αμερικανός παιδόφιλος
Ο Επστάιν, είχε μεταβιβάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα δύο παιδιά της Γιουλ και του συζύγου της, του διπλωμάτη Τέργε Ροντ-Λάρσεν
Η Μόνα Γιουλ στον ΟΗΕ