Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σαλβίνι για Ναβάλνι: Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ιταλία, πως θα κρίνω όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του κόσμου

Σαλβίνι για Ναβάλνι: Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ιταλία, πως θα κρίνω όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του κόσμου
Reuters

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα ο Ματέο Σαλβίνο αναφορικά με τον θάνατο του Αλεξέι Σαλβίνι σε φυλακή στη Ρωσία τόνισε πως «δύσκολα μαθαίνω τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, πώς μπορώ να κρίνω τα όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του πλανήτη; Καταλαβαίνω την θέση της συζύγου του Ναβάλνι, πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Αλλά αυτή είναι αρμοδιότητα των δικαστών, των γιατρών, όχι δική μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την χθεσινή λαμπαδηφορία, η οποία οργανώθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, με αίτημα την άμεση εξιχνίαση των αιτιών του θανάτου του Ρώσου αντιφρονούντα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλα τα ιταλικά κόμματα, αλλά οι εκπρόσωποι της Λέγκα αμφισβητήθηκαν από μέρος των πολιτών που έδωσαν το “παρών”, οι οποίοι κατηγόρησαν το κόμμα του Σαλβίνι για μεροληπτική, φιλορωσική στάση.

Από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιταλία Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: «Οι συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι ήταν ασύμβατες με την ζωή. Το τραγικό συμβάν θα πρέπει να διαλευκανθεί, αλλά είναι αναμφίβολο ότι τον άφησαν να πεθάνει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις