Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ κάλεσε τον Σουηδό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο Κορανίου

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε τον πρεσβευτή της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο του Κορανίου από διαδηλωτή έξω από τέμενος στη Στοκχόλμη, μια ενέργεια που προκάλεσε έντονες διπλωματικές αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, μετέδωσαν σήμερα τα σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκονται οι δύο πιο ιεροί τόποι του ισλάμ: η Μέκκα και η Μεδίνα, είχε καταδικάσει το περιστατικό την Τετάρτη (28.6.2023), λίγη ώρα αφού ο Σαλουάν Μομίνκα, ένας 37χρονος Ιρακινός που ζει στη Σουηδία, έκαψε σελίδες του Κορανίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Σουηδό πρεσβευτή χθες Κυριακή, για να ζητήσει από την Στοκχόλμη «να σταματήσει όλες τις ενέργειες που αντιβαίνουν στις διεθνείς προσπάθειες να εξαπλωθούν οι αξίες της ανεκτικότητας, της μετριοπάθειας και της απόρριψης του εξτρεμισμού και υπονομεύουν τον απαραίτητο αμοιβαίο σεβασμό στις σχέσεις μεταξύ των λαών και των κρατών», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας SPA.

Το Ιράκ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο έχουν επίσης καλέσει τους πρεσβευτές της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθούν.

Αντίδραση υπήρξε και από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

 

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ζήτησε χθες να ληφθούν συλλογικά μέτρα για να εμποδίζονται πράξεις βεβήλωσης του Κορανίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου, ύψωσαν ιρανικές σημαίες και διαδήλωσαν κατά των αρχών του Ιράν
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ρεζά Παχλαβί στη Διάσκεψη του Μονάχου, εκείνος κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «βοηθήσει» τον ιρανικό λαό, δηλώνοντας ότι ήρθε η «ώρα να τεθεί τέλος στην Ισλαμική Δημοκρατία»
μοναχο ιραν