Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα εξαιτίας του τυφώνα Νίκολας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα εξαιτίας του τυφώνα Νίκολας

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Λουιζιάνα και διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας, για τη συνδρομή των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης της κατάστασης.

Οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης στην Λουιζιάνα προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Νίκολας που ενισχύθηκε σε τυφώνα αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται 17 κομητείες και 3 πόλεις του Τέξας.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται ήδη σήμερα στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού και στη Λουιζιάνα με τον τυφώνα Νίκολας να κατευθύνεται προς την ξηρά, απειλώντας με εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο κυκλώνας Νίκολας βρισκόταν περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά της Ματαγκόρντα του Τέξας στις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) και κατευθυνόταν βορειοανατολικά με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 120 χλμ/ώρα, ανέφερε χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε έκτακτο δελτίο του το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Δείτε live την πορεία του

«Θα είναι μια καταιγίδα που θα κινείται πολύ αργά κατά μήκος της πολιτείας του Τέξας, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες και θα ρίξει τεράστια ποσότητα βροχής», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Ο Άμποτ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 17 κομητείες και τρεις πόλεις. Δήλωσε ότι ομάδες διασωστών με σκάφη και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ, επικαλούμενος τις προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κάλεσε τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν μακριά από τις οδούς και τους αυτοκινητοδρόμους.

Η Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια του Χιούστον ματαίωσε τα σημερινά μαθήματα ενώ δεκάδες σχολεία σε όλο το Τέξας και τη Λουιζιάνα είχαν παραμείνει κλειστά και χθες, Δευτέρα. Το Χιούστον ματαίωσε χθες το βράδυ τα δρομολόγια των λεωφορείων και των ελαφρών σιδηροδρόμων. Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή είχαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Κόρπους Κρίστι και του Χιούστον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις