Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον μετά την αποκάλυψη για σχέδιο άλλων 3 επιθέσεων στο Καπιτώλιο

Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποκάλυψη ότι υπήρχαν άλλα τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ενημερώθηκε από το FBI ότι υπάρχει σχέδιο τριών επιθέσεων στο Καπιτώλιο αλλά και σχεδιάζονται διαδηλώσεις σε 50 Πολιτείες!

Μια από τις τρεις επιθέσεις μάλιστα που ανακάλυψε ότι σχεδιάζονταν χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ένοπλη διαμαρτυρία στην αμερικανική ιστορία.

Στο FBI επικρατεί συναγερμός και με την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στις Ομοσπονδιακές αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Το βράδυ της Δευτέρας οι νέοι επικεφαλής της ασφάλειας στην αστυνομία του Καπιτωλίου ενημέρωσαν τους Δημοκρατικούς ότι εξετάζουν τρία διαφορετικά σχέδια επιθέσεων στο Καπιτώλιο με ένα από αυτά να χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος».

Μιλούν για σχέδιο ένοπλων εισβολέων οι οποίοι έχουν ως στόχο να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο και να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς να μπουν σε αυτό ακόμα και σκοτώνοντάς τους έτσι ώστε οι Ρεπουμπλικάνοι να καταλάβουν την εξουσία.

Επίσης, άλλη μια διαδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην μνήμη της γυναίκας που έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικού μέσα στο Καπιτώλιο. Πρόκειται για την Ashli Babbitt, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας και φανατική υποστηρίκτρια του Τραμπ.

Το εσωτερικό σημείωμα του FBI προς τους Δημοκρατικούς μιλά για σχέδια εισβολών σε τοπικά και ομοσπονδιακά κτίρια αλλά και σε δικαστήρια αν επιχειρηθεί η απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS