Κόσμος

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στα Τόνγκα

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (01.10.2020) στα νησιά Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του αρχιπελάγους των Τόνγκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS), αναθεωρώντας προς τα κάτω την αρχική του εκτίμηση, κατά την οποία είχε ισχύ 6,7 βαθμών.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 35 χιλιομέτρων και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 210 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας των Τόνγκα, της Νουκουαλόφα.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους, όμως δεν έχουν καταγραφεί θύματα ούτε υλικές ζημιές ως τώρα.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ενημέρωσε πως δεν αναμένει ο σεισμός να προκαλέσει θαλάσσια σεισμικά κύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ προσέφερε ένα πολυτελές αεροσκάφος στον Ντόναλντ Τραμπ
Το «ιπτάμενο παλάτι» προσφέρθηκε ως «δώρο» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και προορίζεται να χρησιμοποιείται επισήμως από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει τη γροθιά του καθώς αποβιβάζεται από το Air Force One στο διεθνές αεροδρόμιο Palm Beach
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι