Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός: Απίστευτες εικόνες! Πανικός σε νοσοκομείο, τσουνάμι και τρόμος [pics, vids]

Σεισμός: Απίστευτες εικόνες! Πανικός σε νοσοκομείο, τσουνάμι και τρόμος [pics, vids]

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) και κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους στην Κω, είχε επίκεντρο πιο κοντά στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας. Και όπως στην Κω και στη Ρόδο έτσι και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, προκλήθηκε πανικός.

Οι εικόνες που “έρχονται” από την Τουρκία δείχνουν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της Αλικαρνασσού, κυρίως, από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετοί αισθητοί μετασεισμοί, με έναν 4,6 βαθμών να σημειώνεται στις 1:52 π.μ.

Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δηλώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών, το οποίο διόρθωσε αργότερα σε 6,7 βαθμούς. Η υπηρεσία καταστροφών και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη Μαρμαρίδα, εκτός από την Αλικαρνασσό και την Κνίδο, στην ευρύτερη περιοχή της Μούγλας. Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί μικροί τραυματισμοί, ενώ ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν αναφέρθηκαν μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί σε video και δείχνουν τον πανικό που επικράτησε σε νοσοκομείο της Αλικαρνασσού. Ένα ζευγάρι, με το μικρό παιδί του στα χέρια, προσπαθεί να βρει καταφύγιο την ώρα του σεισμού κάτω από γραφεία. Πολλοί ασθενείς βρήκαν έξω από το νοσοκομείο μετά το σεισμό.

Σε άλλο video άνθρωποι τρέχουν στο δρόμο εξαιτίας του φόβου τους. Και στην Τουρκία, όπως και στην Κω, υπήρξε τσουνάμι μετά το σεισμό. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και βάρκες και σκάφη υπέστησαν ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε