Κόσμος

Σεισμός μαμούθ στο Εκουαδόρ

Ισχυρότατος σεισμός συγκλόνισε την Παρασκευή (22.02.2019) το Εκουαδόρ.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών. Κατά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν 7,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 224 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης Αμπάτο του Εκουαδόρ, κοντά στα σύνορα με το Περού, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Το εστιακό βάρος του σεισμού ήταν 132 χιλιόμετρα.

Κάτοικοι της περιοχής κοντά στα σύνορα Περού – Εκουαδόρ ανέφεραν ότι ένιωσαν τη γη να τρέμει από τον ισχυρό σεισμό.

Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση USGS, ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:17 το πρωί (τοπική ώρα, 12:17 ώρα Ελλάδας), ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 8