Κόσμος

Σίδνεϊ: Ξύπνησε από το κώμα ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ – Άγνωστη η κατάσταση της υγείας του

Οι αρχές της Αυστραλίας συνεχίζουν τις έρευνες για το πως οι δράστες οργάνωσαν την επίθεση και αν είχαν βοήθεια από εξτρεμιστικά δίκτυα - Παράλληλα ερευνάται ταξίδι τους στις Φιλιππίνες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνήλθε από το κώμα που είχε πέσει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο ένας από τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο 24χρονος Ναβίντ Άκραμ είχε δεχτεί πυρά από τους αστυνομικούς και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας με τις αρχές να μην έχουν διευκρινίσει αν μπορεί να δώσει κατάθεση ή λεπτομέρειες για το μακελειό. 

Ο Ναβίντ Άκραμ μαζί με τον 50χρονο πατέρα του Σατζίντ Ακράμ σόκαραν τον πλανήτη από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή κατά πλήθος κόσμου σε παραλία προκαλώντας τον θάνατο 15 ανθρώπων. Ο Σατζίντ Ακράμ πάντως έπεσε νεκρός κατά την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο μεταξύ οι αρχές της Αυστραλίας συνεχίζουν τις έρευνες για το πως οι δράστες οργάνωσαν την επίθεση και αν είχαν βοήθεια από εξτρεμιστικά δίκτυα. Παράλληλα, οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ η εβραϊκή κοινότητα της χώρας τελεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η αυστραλιανή αστυνομία έκανε γνωστό σήμερα ότι διενεργεί έρευνα σχετικά με ταξίδι που έκαναν στις Φιλιππίνες οι δυο δράστες της πολύνεκρης επίθεσης το βράδυ της Κυριακής στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, περίπου έναν μήνα προτού τη διαπράξουν.

«Οι λόγοι για τους οποίους πήγαν στις Φιλιππίνες, ο σκοπός του ταξιδιού και οι τοποθεσίες που επισκέφθηκαν αποτελούν το τρέχον διάστημα αντικείμενα έρευνας», εξήγησε σε δημοσιογράφους ο Μαλ Λάνιον, επίτροπος της αστυνομίας στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου υπάγεται διοικητικά το Σίδνεϊ.

Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι εντοπίστηκαν δυο λάβαρα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αυτοσχέδιες βόμβες στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες της επίθεσης της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίστηκε αρχικά αντισημιτική από τις αρχές.

Το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στο όνομα του γιου, περιείχε «δυο χειροποίητες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους» και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, είπε ο κ. Λάνιον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτζογκ έδωσε εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης – «Ευπρόσδεκτο το κόμμα Νετανιάχου να συμμετάσχει σε συνασπισμό»
«Στέκομαι με σαφή συνειδητοποίηση της βαριάς ευθύνης και του βάρους πάνω στους ώμους μου» δήλωσε ο πρώην αρχηγός του στρατού
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ στέκεται δίπλα στον Γκάντι Άιζενκοτ, ηγέτη του κόμματος «Γιασάρ», καθώς του παραδίδει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Ουκρανία: Στο «σκοτάδι» 600.000 κάτοικοι μετά από ρωσική επίθεση – Γεννήτριες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιεί ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας , έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί γεννήτριες έκτακτης ανάγκης για την ψύξη πυρηνικού καυσίμου
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Ισραήλ: Το αραβικό κόμμα Ράαμ θα στηρίξει κυβέρνηση υπό τον Γκάντι Άιζενκοτ – Ο στρατιωτικός που ετοιμάζεται να «εκθρονίσει» τον Νετανιάχου
Η απώλεια του γιου του στη Γάζα ενίσχυσε την απόφασή του να παραμείνει ενεργός στην πολιτική - Εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ισραηλινής καταγωγής Μιζραχί
Ο Γκάντι Άιζενκοτ
Μακελειό στην Πολωνία: Η στιγμή που τραυματισμένος αστυνομικός ακινητοποιεί τον δράστη της επίθεσης με τους 6 νεκρούς
Από την ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 16 έχουν τραυματιστεί - Νωρίτερα είχε σκοτώσει στον ύπνο τους τους γονείς και την αδερφή του - Οι ερευνητές, που εκτιμούν ότι ο 25χρονος έδρασε μόνος του -
Η στιγμή που αστυνομικός αφοπλίζει τον δράστη της ένοπλης επίθεσης στην Κρακοβία 16