Κόσμος

Σιβηρία: Σταμάτησε ο κινητήρας του αεροσκάφους ενώ έπαιρνε ύψος – Πώς το θρίλερ έγινε «θαύμα»

Το περιστατικό με το μικρό ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 που χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα από σωστικό συνεργείο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, με όλους τους επιβαίνοντες ζωντανούς, απασχολεί την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και τις ανακριτικές αρχές.

Το Κρεμλίνο μετά το σημερινό περιστατικό που συνέβη λίγες μέρες με την συντριβή ενός αεροσκάφους τύπου An-29 στις 6 Ιουλίου στην Χερσόνησο τη Καμτσάτκα, όπου έχασαν την ζωή τους και οι 28 επιβαίνοντες, δήλωσε ότι ο στόλος των αεροσκαφών στην περιφέρεια χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Το θρίλερ με το αεροσκάφος που έγινε… θαύμα

Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ. Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, ενώ νωρίτερα η Ανακριτική Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι αυτό συνέβη σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη Κέντροβι.

Το σήμα κινδύνου ελήφθη στις 12.27 ώρα Ελλάδας. Στις 13.36 εντοπίσθηκε το σημείο που το αεροσκάφος πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση. Κατά την ανώμαλη προσγείωση το αεροσκάφος An-28 αναποδογύρισε. «Υπέστη ζημιές το ρύγχος του αεροσκάφους, καθώς και το σύστημα προσγείωσης», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS.

Τα αίτια της παρολίγον τραγωδίας

Επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια αυτής της παρεκτροπής του αεροσκάφους από την πορεία πτήσης. Σύμφωνα ωστόσο με πηγή των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, γίνεται λόγος για δύο αιτίες, είτε για λάθος των πιλότων είτε για βλάβη στον κινητήρα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 15 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, καθώς και τέσσερα μέλη πληρώματος

Όλοι τους μεταφέρονται στην πόλη Τομσκ με ελικόπτερο που έφθασε στο σημείο που το αεροσκάφος πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

Πάντως, η κύρια αιτία που ανάγκασε το πλήρωμα του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους An-28 να κάνει ανώμαλη προσγείωση σε περιοχή του Τομσκ της Σιβηρίας ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να πάρει ύψος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, την ώρα που το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος σταμάτησε ο κινητήρας του. Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αναζητήσει κάποιο σημείο για να προσγειωθεί το αεροσκάφος», ανέφερε η πηγή.

Έσπασε το πόδι του ο πιλότος

Τρία νοσοκομεία στην περιοχή του Τομσκ έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς δεν τραυματίσθηκε σοβαρά. «Ο πιλότος έσπασε το πόδι του. Οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα, εκδορές, και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ».

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία «Sibirskaya liochkaya aviatsia» η οποία έχει την έδρα της στην πόλη Μαγκαντάν και δραστηριοποιείται στην Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή το δεύτερο αυτό περιστατικό με αεροσκάφος τύπου Antonov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στόλος των αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιφέρεια χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 26
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν