Κόσμος

Σολτς: Η Γερμανία ίσως καταφέρει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού

Αισιόδοξος υπό προϋποθέσεις για την οικονομία της χώρας που έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Στολτς.

Η Γερμανία ίσως καταφέρει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού χωρίς να ξεπεράσει τα εγκεκριμένα όρια του χρέους, αν η οικονομία της ανακάμψει το δεύτερο μισό του έτους, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Όλαφ Στολτς σε συνέντευξή του.

Το κοινοβούλιο της Γερμανίας ανέστειλε για πρώτη φορά το “φρένο χρέους” της χώρας στις 25 Μαρτίου εγκρίνοντας έναν επιπλέον προϋπολογισμό 156 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας covid-19.

Η “Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας” που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε επίσης κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκ. ευρώ για την στήριξη εταιριών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη να γίνουν προσωρινές επενδύσεις της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτά τα επιπλέον 156 δισεκ. ευρώ θα παραμείνουν το ανώτατο όριο του χρέους της Γερμανίας, ο Στολτς απάντησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag: “Αν καταφέρουμε να μετακινήσουμε προς τα πάνω την οικονομική καμπύλη στο δεύτερο μισό του έτους, τότε ναι”.

Ο Γερμανός υπουργός εξήρε εξάλλου το κοινωνικό σύστημα της χώρας το οποίο καθιστά εφικτή την παροχή μεγάλης στήριξης από το κράτος, όμως πρόσθεσε ότι μετά την κρίση ενδέχεται να υπάρξει αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Στολτς επεσήμανε ότι αν χρειαστεί, θα δοθούν οικονομικές ενισχύσεις και μετά το τέλος της καραντίνας.

“Στον σωστό χρόνο θα υιοθετήσουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και πάλι την επιχειρηματικότητα”, εξήγησε. “Αυτά τα μέτρα θα είναι όπως τα φαντάζονται οι οικονομολόγοι: στοχευμένα, ανάλογα με την περίπτωση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα”.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα στήριξης και για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι