Κόσμος

Σουηδία: Ο ουρανός της Στοκχόλμης γέμισε τεράστιες καρδιές – Φόρος τιμής στα θύματα του κορονοϊού

Τεράστιες καρδιές γέμισαν στον ουρανό της Στοκχόλμης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σουηδίας εξεπλάγησαν βλέποντάς τις να σχηματίζονται σήμερα πάνω από τα κεφάλια τους με τη βοήθεια αεροσκαφών, ένας φόρος τιμής στα θύματα του κορονοϊού. Τα «εφήμερα» αυτά σχέδια, σε ύψος 3000 μέτρων, σύντομα χάθηκαν στον καταγάλανο ουρανό στην Σουηδία.

Δείτε τις εικόνες από την Σουηδία

Σουηδία Σουηδία

«Είναι ένας φόρος τιμής στα θύματα (του νέου κορονοϊού), αλλά επίσης σε εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους», ιδίως στον τομέα των αερομεταφορών, περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιάκομπ Χολάντερ, ένας από τους δύο πιλότους που «ζωγράφισαν» με τα αεροσκάφη τους τις καρδιές.

Με τον συνάδελφό του Μπενγκ Άντερσον, οι δύο τους, μέλη μιας ομάδας αεροπορικών θεαμάτων, λένε ότι ήθελαν να «διαδώσουν τη χαρά» στους ουρανούς.

Η Σουηδία, που επέλεξε να μην επιβάλει καραντίνα στον πληθυσμό της, μετρά 5.500 νεκρούς και 74.000 κρούσματα νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ