Κόσμος

Σουηδία: Παραμένει υψηλό το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Σουηδία παραμένει υψηλό, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας.

Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής κατά της Σουηδίας παρεμένει στο επίπεδο 4 στην κλίμακα των 5 βαθμών, στο οποίο αυξήθηκε πέρυσι.

“Η εικόνα που δημιουργείται της Σουηδίας ως μια χώρα εχθρική προς το Ισλάμ έχει συμβάλει πολύ στην αυξημένη τρομοκρατική απειλή από τον βίαιο ισλαμισμό”, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η ετήσια αξιολόγησή της έδειξε ότι η Σουηδία παραμένει πρωταρχικός στόχος.

“Η απειλή προέρχεται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από οργανώσεις που μπορούν να ελέγχονται από άτομα από το εξωτερικό”.

Η Σουηδία αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή τον Αύγουστο του 2023 μετά την πυρπόληση αντιτύπων του Κορανίου από άτομα στη χώρα που προκάλεσε την έντονη καταδίκη από πολλές πλευρές του ισλαμικού κόσμου και απειλές από τζιχαντιστές.

Τον Οκτώβριο, δύο Σουηδοί που φορούσαν μπλούζες της εθνικής ποδοσφαίρου της Σουηδίας πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στις Βρυξέλλες και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο κίνητρο ήταν η εθνικότητά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που φέρονται να ετοίμαζαν «τζιχαντιστική επίθεση» στη Γαλλία - Είχαν προσελκύσει 20.000 ακολούθους στο TikTok
Οι τρεις γυναίκες συζητούσαν σχέδια για βίαιες ενέργειες στο διαδίκτυο, αναφέροντας μια αίθουσα συναυλιών ή ένα μπαρ στο Παρίσι ως πιθανούς στόχους, και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντήθηκαν στην Λυόν
Παρίσι