Κόσμος

Στα Χανιά θα επιστρέψει το αεροπλανοφόρο Harry Truman που συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Αίγυπτο

Το Harry Truman θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman επιστρέφει στα Χανιά, μόλις μερικές μέρες αφότου αναχώρησε, μετά από τη σύγκρουση με εμπορικό πλοίο, κοντά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Το αεροπλανοφόρο θα δέσει ξανά στην αμερικανική βάση της Σούδας από τη 16η έως και την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Υπενθυμίζεται ότι το Harry Truman συγκρούστηκε κοντά κοντά στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, όμως δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Για το ατύχημα, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο συγκρούσθηκε με το εμπορικό Besiktas–M το βράδυ της Τετάρτης (12/02).

«Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πρόωσης είναι ασφαλείς και σε σταθερή κατάσταση», επισημάνθηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Το εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή, αλλά συνέχισε με τις δικές του δυνάμεις στην προσπάθεια να περάσει τη διώρυγα του Σουέζ προς την Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Το Harry Truman είχε βρεθεί στα Χανιά από την 6η έως τη 10η Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.