Κόσμος

Στην G20… σπάνε πλάκα με την Ελλάδα – Το 2017 αναλαμβάνει την προεδρία η Γερμανία

Τη προεδρία της G20 θα ασκήσει το 2017 η Γερμανία, όπως αποφασίστηκε κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των "20" στην Αττάλεια της Τουρκίας. 

Όπως δήλωσε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Τουρκία που ασκεί την προεδρία για το 2015 και με την Κίνα που θα την διαδεχθεί για το 2016, καθώς, όπως εξήγησε, η G20 λειτουργεί με το σχήμα τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος συμμετείχε στην συνέντευξη Τύπου της κυρίας Μέρκελ έλαβε τον λόγο, για να δηλώσει: «Καθώς σπανίως μπορώ να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο, θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της G20 η λέξη “τρόικα” δεν είναι ακόμη απαγορευμένη. Εδώ επιτρέπεται ακόμη η χρήση της». «Κατάλαβα. Δεν είναι εδώ η Ελλάδα», σχολίασε η κυρία Μέρκελ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη