Κόσμος

Στην Κίνα ο ΠΟΥ αναζητώντας τα ίχνη του κορονοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού θα μεταβούν στην Κίνα το Σαββατοκύριακο για την προετοιμασία μιας μελέτης για την προέλευση του κορονοϊού και τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο.

«Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε είναι ξεκάθαρα εκεί όπου η ασθένεια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο και εκεί όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες συγκεντρώσεις άτυπης πνευμονίας, στην Ουχάν», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

click4more: Τραμπ: «Kung Flu» και… μπουρλότο στις σχέσεις με την Κίνα για τον κορονοϊό! video

Η προέλευση του κορονοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια αντιπαράθεση με “πρωτεργάτη” τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά πυκνά, ιδιαίτερα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του, αποκαλεί την πανδημία “Kung Flu” και αφήνει υπονοούμενα ότι ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα κινεζικών εργαστηριακών πειραμάτων.

Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλησε με αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, απειλή που πραγματοποίησε στις 29 Μαΐου.

Η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση, και επικαλούμενος τον ΠΟΥ ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ διαψεύστηκαν, καθώς αποδείχτηκε ότι ο κορονοϊός δεν προήλθε από εργαστήριο.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν