Κόσμος

Στη Μερσίνα και αμέσως σε… καραντίνα το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας

Ύστερα από ταξίδι 18 ημερών, το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε ο Ερντογάν έφτασε στην Τουρκία αλλά λόγω κορονοϊού μπήκε αμέσως σε… καραντίνα!

Το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία τον Φεβρουάριο, έφτασε στο λιμάνι της Μερσίνας την Κυριακή (15.03.2020) όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Το σκάφος “Κανουνί”, που σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, ξεκίνησε από τη Βρετανία (όπου αγοράστηκε σε δημοπρασία) και 18 μέρες μετά έφτασε στην Τουρκία αλλά εκεί μπήκε σε… καραντίνα!

Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος. Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους, το οποίο έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, σύμφωνα με τον Ντονμέζ.

Το «Κανουνί» θα είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Γιαβούζ» και το «Φάτιχ». Και τα τρία τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα φέρουν ονόματα σουλτάνων της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το νέο γεωτρύπανο επρόκειτο να διενεργήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ