Κόσμος

Στο Κίεβο η Μέρκελ με στόχο την εκεχειρία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο στο Κίεβο είναι να βοηθήσει στην επίτευξη μιας εκεχειρίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην ουκρανική κρίση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία τους αυτονομιστές αντάρτες που το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι έχουν τη στήριξη της Μόσχας. Η Ουκρανία κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τη Ρωσία για “εισβολή”, μετά την είσοδο στο έδαφός της ρωσικών φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς την έγκρισή της.

“Από πολιτική άποψη, ο σημαντικότερος στόχος είναι να πετύχουμε μια αμοιβαία εκεχειρία”, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Φράιε Πρέσε. Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο, ωστόσο ένα απόσπασμά της δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα. “Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου δεν θα σκοτώνονται άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Στην ατζέντα (των συνομιλιών) είναι επίσης το πώς μπορεί η Γερμανία να στηρίξει την Ουκρανία”, πρόσθεσε.

Η πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου στο Κίεβο μετά το ξέσπασμα της κρίσης, στις αρχές του έτους, είναι πάνω απ’ όλα μια χειρονομία στήριξης στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ο οποίος εξελέγη στη θέση αυτή πριν από περίπου τρεις μήνες. Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Μέρκελ θα επιχειρήσει επίσης να πείσει τον Ποροσένκο και τους σκληροπυρηνικούς εθνικιστές της Ουκρανίας που θέλουν να συντρίψουν στρατιωτικά τους αυτονομιστές στα ανατολικά, να ξανασκεφτούν τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση.

“Θα συνεχίσω να εργάζομαι, με όλη την ενέργεια που διαθέτω, για να φτάσουμε στην ειρήνη με διπλωματικά μέσα. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καθαρά στρατιωτική λύση” στην κρίση, επανέλαβε η Μέρκελ στη συνέντευξή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Η ρωσική αυτοκινητοπομπή συνεχίζει – Για εισβολή κάνει λόγο το Κίεβο που λέει ότι δεν θα επιτεθεί!

Είναι οριστικό – Στο Κίεβο το Σάββατο η Μέρκελ

Κίεβο: “Ρουκέτες χτύπησαν κομβόι προσφύγων – Δεκάδες οι νεκροί”

Στο Κίεβο για πολιτικές συζητήσεις η Μέρκελ! – Αναζητείται λύση από τον Ποροσένκο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ