Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο με διπλή πνευμονία λόγω κορονοϊού ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας

Στο νοσοκομείο με διπλή πνευμονία λόγω κορονοϊού ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας

Με διπλή πνευμονία μπήκε σε νοσοκομείο του Κιέβου ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Λίγες ώρες πριν από την εισαγωγή του, ο 55χρονος πολιτικός είχε διαγνωστεί με κορονοϊό!

Την εισαγωγή του Πέτρο Ποροσένκο στο νοσοκομείο ανακοίνωσε η σύζυγός του. «Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Κιέβου», ανέφερε η Μαρίνα Ποροσένκο σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Παρότι ο σύζυγός μου έχει διπλή πνευμονία, έχει ισχυρή θέληση και τη δείχνει στον αγώνα εναντίον της ασθένειας», διαβεβαίωσε.

Βουλευτής σήμερα, ο Ποροσένκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διαγνώστηκε θετικός στον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) και πρόσθεσε ότι θα δεχόταν ιατρικές φροντίδες και θα παρέμενε σε καραντίνα «στο σπίτι του», με φόντο τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ουκρανία.

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία, πρόεδρος από το 2014 ως το 2019, ο Ποροσένκο πάσχει από διαβήτη, νόσο που αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα και θεωρείται πως αυξάνει τη θνητότητα της COVID-19.

Το 2019 έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ηθοποιό και νέο στην πολιτική.

Μέχρι σήμερα, καταγράφονται επίσημα 4.300 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και περισσότερα από 222.000 κρούσματα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις