Κόσμος

Στόχος της Γαλλίας να εξοικονομήσει 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2017

Η Γαλλία έχει ως στόχο να εξοικονομήσει "τουλάχιστον" 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2017, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν-Μαρκ Ερό.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την πρώτη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Δημοσίων Δαπανών στο προεδρικό μέγαρο. Το Συμβούλιο αυτό, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε στις 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, θα συνεδριάζει κάθε μήνα με τη συμμετοχή πολλών υπουργών, μεταξύ των οποίων και των υπουργών Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και Προϋπολογισμού Μπερνάρ Καζνέβ.

Η εξοικονόμηση του ποσού αυτού συνιστά “μια πολύ σημαντική προσπάθεια” η οποία όμως “δεν θα καταστρέψει το κοινωνικό μοντέλο μας”, διαβεβαίωσε ο Ερό, χωρίς να διευκρινίσει από πού θα προκύψουν οι περικοπές.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2017 θα καταργηθούν οι οικογενειακές εισφορές που καταβάλουν σήμερα οι επιχειρήσεις ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας, αντισταθμίζοντας την απώλεια αυτή με μια μείωση των δημόσιων δαπανών. Εκτός από τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του “Συμφώνου ευθύνης” με τις εταιρείες, η κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ότι στόχος είναι να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2015.

“Ο στόχος είναι να φτάσει το 4,1% το 2013, το 3,6% το 2014 και να είναι κάτω από 3% το 2105” είπε στους δημοσιογράφους ο Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε εάν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες μια νέα παράταση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν.

“Θα πρέπει να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της Γαλλίας στα μάτια των εταίρων μας”, είπε ο Μοσκοβισί, την παραμονή της δημοσιοποίησης, από τον οίκο Moody’s, της αξιολόγησης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριερβελέρ: Francois, ne me quitte pas! Έκανε γυαλιά καρφιά το γραφείο του Ολάντ!

Οι ΥΠΕΞ Φαμπιούς και Σταϊνμάγερ επιθυμούν να δώσουν “νέα ώθηση” στις γαλλογερμανικές σχέσεις

Διχασμένοι οι Γάλλοι πολίτες για το δικαίωμα στην άμβλωση

Αυτό είναι το σπίτι όπου «κρύβεται» η Βαλερί Τριερβελέρ – Και ο Ολάντ στην… Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2