Κόσμος

Συγκινητική κίνηση: Ο γιος και συγγενείς ενός δολοφονημένου άνδρα ζητούν να μην εκτελεστεί ο δολοφόνος του – video

Το Τέξας σχεδιάζει να προχωρήσει την Τετάρτη (18.07.2018) στην εκτέλεση ενός άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις κάποιων από τους συγγενείς του θύματος να του χαρίσουν τη ζωή καθώς τον έχουν συγχωρέσει.

Η πολιτεία αναμένεται να εκτελέσει τον 34χρονο Κρίστοφερ Γιανγκ με θανατηφόρο ένεση στις 0200 ώρα Ελλάδας στο κελί του, σε φυλακή της πόλης Χάντσβιλ. Ο Γιανγκ έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο.

Αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, ο Γιανγκ θα είναι ο 13ος αμερικανός κρατούμενος που θα εκτελείται αυτή τη χρονιά και ο 553ος στο Τέξας από τότε που το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976. Το Τέξας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών σε εκτελέσεις. Από την αρχή του χρόνου το Τέξας έχει πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις.

Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, υπέβαλαν αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.

Δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου απέρριψε σήμερα (17.07.2018) το αίτημά τους και οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκούσαν έφεση επί της απόφασης.

Οι δικηγόροι του είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.

Εκείνοι που ζητούσαν επιείκεια ήθελαν να προτείνει το συμβούλιο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Τέξας υποστηρίζει ότι ο Γιανγκ καταδικάστηκε και του αξίζει να πεθάνει για την δολοφονία, την οποία διέπραξε λίγο μετά την σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας, της οποίας είχε κλέψει το αυτοκίνητο.

Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.

Christopher Young

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=M_l1DthMoVE

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 10