Κόσμος

Συναγερμός! Ισραήλ σε Παλαιστίνιους: Φύγετε, θα σας βομβαρδίσουμε

Φυλλάδια με τα οποία προειδοποιούν τους Παλαιστίνιους που ζουν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή έριξε ο Ισραηλινός στρατός καθώς κλιμακώνεται η επίθεση κατά της Χαμάς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισραήλ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί άμεσα θα ξεκινήσει σφοδρός βομβαρδισμός στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ζητούν από τους κατοίκους να μεταφερθούν νοτιότερα και να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ως το μεσημέρι.

“Τα φυλλάδια αυτά προειδοποιούν τους κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια να απομακρυνθούν, για τη δική τους ασφάλεια, από τα μέλη της Χαμάς και από τις τοποθεσίες όπου δρουν” σημειώνεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

“Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους”, καταλήγει.

Συλλήψεις στην Ιερουσαλήμ

Στην Ιερουσαλήμ, δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομία μπήκαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη και συνέλαβαν 10 Παλαιστίνιους διαδηλωτές.

“Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Ορος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών). Αλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές”, εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

“Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.

Ταραχές ξέσπασαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστίνιου, τον οποίο οι απαγωγείς του έκαψαν ζωντανό την 1η Ιουλίου, σε αντίποινα για την απαγωγή και δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. Η ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας έχει κλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατοικείται κυρίως από Άραβες.

Η Πλατεία των Τζαμιών ή το Όρος του Ναού είναι ιερός τόπος τόσο των μουσουλμάνων όσο και των Εβραίων και πηγή καθημερινών εντάσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους 163 οι νεκροί στην Παλαιστίνη μέσα σε 5 μέρες

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς κοντά στη Γάζα

Μπαράζ εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ – Στους 127 οι νεκροί στη Γάζα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανατινάζεται σπίτι Παλαιστινίων – “Ζεσταίνει” την πολεμική μηχανή το Ισραήλ – Έρημη πόλη η Γάζα

“Σινεμά” η… Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και… απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού
Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, απόκοσμες εικόνες
Στην περιοχή της Ζιρόντ, γνωστή παγκοσμίως για τους αμπελώνες της και την παραγωγή κρασιού, και την γειτονική περιοχή της Λαντ, οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 141.000 ανθρώπων
Φωτιά στην Ισπανία
16