Κόσμος

Συναγερμός στην Αλγερία! – Οι απαγωγείς ετοιμάζουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Μετά την επίθεση σε εργοστάσιο της BP και τη σύλληψη ξένων και Αλγερινών ομήρων, οι απαγωγείς απειλούν με νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η οργάνωση, που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων σε ένα συγκρότημα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιχειρήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Η οργάνωση Μουλατχαμίν προειδοποίησε τους Αλγερινούς να “μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις ξένων εταιρειών καθώς θα χτυπήσουμε ξανά εκεί που δεν το περιμένουν”, μετέδωσε το ANI. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως, όμως το ANI διατηρεί στενές σχέσεις με την οργάνωση που έχει επικεφαλής τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Στο μεταξύ, από πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό πως μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών βρίσκεται ακόμη σήμερα μέσα στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, που κατελήφθη εξ εφόδου χθες από τις αλγερινές ειδικές δυνάμεις.

“Υπάρχει ακόμη μια τρομοκρατική ομάδα που έχει οχυρωθεί” μέσα στο συγκρότημα του Ιν Αμένας, σε απόσταση περίπου 1.300 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Λιβύη”, δήλωσε η πηγή αυτή προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας πως είναι “δύσκολο να μιλήσει κανείς για μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Στο μεταξύ, στο Δουβλίνο, ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Ίμον Γκίλμορ επιβεβαίωσε πως οι όμηροι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά όταν ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον της φάλαγγας των πέντε οχημάτων που μετέφεραν απαγωγείς και ομήρους χθες Πέμπτη στο Ιν Αμένας.

Ο Γκίλμορ μίλησε στο CNN αφού προηγουμένως είχε μιλήσει με την οικογένεια του 36χρονου ομήρου, Στίβεν Μακφάουλ, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και επωφελήθηκε από τη σύγχυση για να διαφύγει όταν ο αλγερινός στρατός επιτέθηκε στα οχήματα με τα οποία ισλαμιστές μαχητές επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους ομήρους που έπεσαν στα χέρια τους στην εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως ο ιρλανδός όμηρος βρισκόταν στο μοναδικό από τα πέντε οχήματα της φάλαγγας που δεν επλήγη από πυρά.

“Μου είπαν πως τους υποχρέωσαν να φορέσουν ζώνες με εκρηκτικά”, πρόσθεσε ο υπουργός στη συνέντευξη αυτή. Ο Στίβεν Μακφάουλ εργαζόταν στην εγκατάσταση ως επόπτης μηχανικός. Είχε εργαστεί για καιρό στην Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία

Έληξε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο στρατός απελευθέρωσε 600 Αλγερινούς ομήρους από το εργοστάσιο της BP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 2
Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις στις Βρυξέλλες - «Εξαιρετικά έξυπνη» η κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια λένε οι ειδικοί
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Collins Aerospace, η οποία παρέχει λογισμικό check-in και επιβίβασης σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο με τα σενάρια να είναι πολλά
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
8