Κόσμος

Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μακελειό στις Βρυξέλλες

Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga.

“Υπήρχε ένα πρόσωπο που έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του. Το εντοπίσαμε και το συλλάβαμε. Όμως δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα”, είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς “θεωρείται ύποπτος”.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο, που δήλωσε “σοκαρισμένος” από τη σφαγή στο μουσείο, τόνισε απόψε ότι οι Βέλγοι είναι “ενωμένοι και αλληλέγγυοι”. “Η χώρα μας και όλοι οι Βέλγοι, όποια κι αν είναι η γλώσσα τους, η καταγωγή τους ή οι πεποιθήσεις τους, είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτήν την αποκρουστική επίθεση σε έναν εβραϊκό πολιτιστικό χώρο”.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια “για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες” του εγκλήματος.

Το “φρικτό μακελειό”, όπως το χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της χώρας του στο Βέλγιο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολάντ “εκφράζει την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον βελγικό λαό” και απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βέλγιο: Παραλίγο να είχαμε αεροπορική τραγωδία στις Βρυξέλλες, λένε κάτοικοι

Βέλγιο: Άνεργη μητέρα έπνιξε τα παιδιά της!

ΕΕ: Μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης

Ένοπλος σκότωσε έναν άνδρα και ένα 10χρονο αγόρι στη μέση του δρόμου!

Συναγερμός στο Βέλγιο λόγω Ομπάμα και ύποπτου δέματος σε λεωφορείο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε σοκ η Βρετανία από τη σύλληψη του Άντριου για διαρροή απόρρητων εγγράφων στον Επστάιν: «Εφιάλτης για τον Κάρολο»
Η στιγμή που αστυνομικοί φτάνουν στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ για να τον συλλάβουν - Η σύλληψή του έγινε ανήμερα των 66ων γενεθλίων του - Είναι το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία - Τι ακολουθεί
Ο πρίγκιπας Άντριου
«Εκείνη μου είπε να φύγω» λέει ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει από το κρύο στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αυστρίας
Η κοπέλα έμεινε ολομόναχη στο Grossglockner για 6,5 ώρες, στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας με ύψος κοντά στα 3.800 μέτρα - Η μοιραία ανάβαση πριν από ένα χρόνο
Ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας
Συνελήφθη ο πρώην πρίγκιπας Άντριου για παράβαση καθήκοντος στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν
Ερευνώνται καταγγελίες ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικά έγγραφα στον παιδόφιλο χρηματιστή - Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 66 - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ο πρίγκιπας Άντριου
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
14