Κόσμος

Συνεχίζει να… ελπίζει ο Πούτιν- Εξακολουθεί να επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τον Τραμπ

Την μείωση της έντασης με τον Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, θέλοντας να του δώσει «μια ακόμη ευκαιρία» ώστε να υλοποιήσει την υπόσχεση του για καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία.

Η επιθυμία αυτή του Πούτιν, να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, διαφαίνεται από το ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ρωσική Δούμα που αφορά την επιβολή αντίμετρων στις αμερικανικές κυρώσεις, μετατέθηκε από τις 13 Απριλίου στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, το Κρεμλίνο έχει δώσει εντολή στους ρώσους αξιωματούχους να μειώσουν την αντιαμερικανική ρητορική, όπως λέει μία από τις πηγές του πρακτορείου. «Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να κάνει μια σειρά υποχωρήσεων, αλλά πρέπει να εμφανίζεται κατά τέτοιο τρόπο σαν να μην φαίνεται ότι είναι ο χαμένος», εκτιμά ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικών Τεχνολογιών Ίγκορ Μπούνιν, το οποίο στην πελατεία του περιλαμβάνει και το Κρεμλίνο. Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι ο Πούτιν «καταλαβαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ανταγωνισθεί την Δύση οικονομικά και δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Δύση».

Δεν σχεδιάζει νέες κυρώσεις η Ουάσινγκτον

Νωρίτερα το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε μεταδώσει ότι η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων. Αυτό, σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, αναφέρεται στην επιστολή της αμερικανικής κυβέρνησης προς την ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. «Σας επιβεβαιώνω, ότι η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον ενημερώθηκε για το ότι δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στο προσεχές μέλλον», δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Πριν γίνει γνωστή η είδηση αυτή, η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη δικές της πηγές έγραψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προς το παρόν αποφάσισε να μην επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ήθελε να επιβληθούν νέοι περιορισμοί «χωρίς να υπάρχουν νέες ενέργειες της Ρωσίας που θα δικαιολογούσαν την επιβολή τους». Πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS, όταν ρωτήθηκε η άποψη της, για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, δήλωσε λακωνικά :«Επιβεβαιώνω το δημοσίευμα».

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν στις 6 Απριλίου τις τελευταίες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες έθιξαν την επιχειρηματική δραστηριότητα ρώσων δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών και ρώσους αξιωματούχους. Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν εξαιτίας την κατάστασης στην Ουκρανία και τη Συρία αλλά και των κυβερνοεπιθέσεων, αλλά «πρωτίστως εξαιτίας των προσπαθειών της Ρωσίας να υπονομεύσει την δυτική δημοκρατία» όπως ανάφερε στην ανακοίνωση του των αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο