Κόσμος

Συντριβή Air Algerie: Άγνωστα ακόμη τα αίτια της τραγωδίας

Η έρευνα για την πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie στις 24 Ιουλίου στο Μαλί δεν έχει επιτρέψει επί του παρόντος να υπάρξει "επικρατέστερη εκδοχή" που να εξηγεί γιατί συνέβη η τραγωδία αυτή.

Όλα αυτά την στιγμή που όλες οι πιθανότητες εξετάζονται συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι τώρα από τους ερευνητές, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) της Γαλλίας.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχει επικρατέστερη εκδοχή”, δήλωσε ο Μπερνάρ Μπουντέιγ, αξιωματούχος της BEA, παρουσιάζοντας στο Μπαμακό μια πρώτη έκθεση της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο και οι 116 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, επιβάτες και μέλη πληρώματος, σκοτώθηκαν μεταξύ τους 54 Γάλλοι.

Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι συνετρίβη στο βόρειο Μαλί περίπου 32 λεπτά μετά την απογείωσή του

Ο καταγραφέας συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης δεν λειτουργούσε κανονικά και “δεν επιτρέπει να γίνουν κατανοητά τα μηνύματα” που αντάλλασσε το πλήρωμα, πρόσθεσε ο ειδικός. Όσο για τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης, δείχνει ότι το αεροσκάφος κατέγραψε “απότομη πτώση” ύστερα από “επιβράδυνση των κινητήρων του” στο υψόμετρο πλεύσης του. Τα συστήματα αυτόματου πιλότου “είχαν αποσυνδεθεί χωρίς να είναι δυνατόν να ειπωθεί αν η αποσύνδεση αυτή οφειλόταν σε αυτοματισμό του αεροσκάφους ή σε εκούσιο ή ακούσιο χειρισμό του πληρώματος”, διευκρίνισε. “Το πλήρωμα ήταν κουρασμένο; Όχι”, δήλωσε ο αξιωματούχος της ΒΕΑ. “Είχε εμπειρία στην Αφρική”.

Στις 7 Αυγούστου η BEA, στην οποία οι αρχές του Μαλί ανέθεσαν τη διεξαγωγή τεχνικής έρευνας, είχε δηλώσει ότι το αεροπλάνο, ένα McDonnell Douglas MD-83, διαλύθηκε πέφτοντας στο έδαφος, αφού είχε χάσει ταχύτητα και είχε στρίψει αριστερά για άγνωστο λόγο ενώ διέσχιζε ζώνη καταιγίδας.

Η BEA διεξάγει τεχνική έρευνα, σκοπός της οποίας είναι η βελτίωση της αεροπορικής ασφάλειας. Οι ποινικές ευθύνες είναι της αρμοδιότητας της δικαιοσύνης: τρεις έρευνες διενεργούνται στο Μαλί, τη Γαλλία και τη Μπουρκίνα Φάσο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κακοκαιρία αποδίδουν οι Γάλλοι τη συντριβή του αεροπλάνου της Air Algerie

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Μάλι – Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

Συντρίμμια και πτώματα παντού! – Βίντεο από το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος της Air Algerie στο Μάλι -Θρήνος στη Γαλλία για τους 51 νεκρούς επιβάτες

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους – Εντόπισαν πτώματα και συντρίμμια – Εικόνες φρίκης από το αεροπλάνο της Air Algerie στο Μάλι

Εικόνες φρίκης – Ανθρώπινα μέλη και συντρίμμια στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
4