Κόσμος

Συρία: Έκκληση της Ε.Ε για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα – Επιστολή Μέρκελ και Μακρόν σε Πούτιν

Έκκληση απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα στην Συρία, και ζήτησε να δοθεί πρόσβαση στα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια. Η Ε.Ε με τη δήλωσή αυτή εξέφρασε τον θυμό της για τον παρατεταμένο βομβαρδισμό.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκει λέξεις για να περιγράψει τη φρίκη που βιώνουν οι άνθρωποι στην Ανατολική Γούτα», αναφέρει η ΕΕ.

«Η απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και η προστασία των αμάχων αποτελούν ηθικό καθήκον και επείγουν … η μάχη πρέπει να σταματήσει τώρα», αναφέρει η δήλωση, που συμφωνήθηκε και από τα 28 μέλη της.

Επιστολή σε Πούτιν

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας του να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Διπλωματικές πηγές έκαναν εξάλλου γνωστό πως η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζουν να τηλεφωνήσουν μαζί το απόγευμα στον Πούτιν ανάλογα με την έκβαση της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ.

Η πηγή στο μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε πως οι δύο ηγέτες της ΕΕ διεξάγουν διάλογο με τη Ρωσία ώστε να εξασφαλίσουν πως η Μόσχα δεν θα ασκήσει βέτο στο κείμενο.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας», διευκρινίσθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε σήμερα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και για να επιτραπεί η πρόσβαση σε φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια, με μια έντονη δήλωση στην οποία εκφράζει το θυμό της για τους βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα της Συρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ναυάγησαν» ξανά οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν: «Θα απαντήσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός στα λιμάνια μας», απειλεί η Τεχεράνη
«Δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές», σχολίασε ο Πεζεσκιάν - «Οι Ιρανοί υπέβαλαν νέο κείμενο προς διαπραγμάτευση, "πολύ καλύτερο"», σχολίασε ο Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
Δάσκαλος στην Καλιφόρνια ο δράστης των πυροβολισμών στο δείπνο των ανταποκριτών – «Έμενε στο ξενοδοχείο, κουβαλούσε όπλα και μαχαίρια»
Οι αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «μοναχικό λύκο» - Συνελήφθη από τις αρχές μετά τους πυροβολισμούς - Τραυμάτισε αστυνομικό στην προσπάθειά του να ξεφύγει
31χρονος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Οι πρώτες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς στο Χίλτον - Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
Φωτογραφίες του δράστη ανέβασε ο Ντόναλντ Τραμπ στα social media - Πρόκειται για την 3η απόπειρα δολοφονίας κατά του - Στο ίδιο ξενοδοχείο είχαν πέσει πυροβολισμοί και κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν
Ντόναλντ Τραμπ
6
Πανικός από πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες
Δείτε την στιγμή που ακούγονται πυροβολισμοί - Ο δράστης έφτασε μια ανάσα από τον Τραμπ - Φωτογραφίες και βίντεο από τις στιγμές πανικού - Είναι η 3η φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ γίνεται στόχος επίθεσης
Η στιγμή που απομακρύνεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
32