Κόσμος

Συρία: Έτοιμοι να επαναπατριστούν ένα εκατομμύριο Σύροι από την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε σήμερα πως θα επαναπατριστούν στη Συρία από την γειτονική χώρα γύρω στο ένα εκατομμύριο Σύροι.

Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο μόλις εγκαθιδρυθεί η ζώνη ασφαλείας στην βορειοανατολική Συρία, κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, με την Τουρκία να φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια Σύριους, τον μεγαλύτερο αριθμό υπηκόων της εμπόλεμης χώρας, από οποιαδήποτε άλλο κράτος.

Η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ουάσινγκτον για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία, όπου οι ΗΠΑ στηρίζουν την κουρδοσυριακή πολιτοφυλακή των YPG, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία επιδιώκει την αποχώρηση των μαχητών των YPG από τη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να διασφαλίσει τα σύνορά της και η Ουάσινγκτον ζητά εγγυήσεις ότι οι σύμμαχοι της στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους YPG δεν θα πληγούν από τις τουρκικές δυνάμεις.

Παράλληλα όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ Τουρκία και ΗΠΑ συνεργάζονται για την εφαρμογή μιας συμφωνίας για την πόλη Μανμπίζ στη Συρία, μια διαδικασία που προχωρά πολύ αργά από το προσδοκούμενο, σύμφωνα με όσαν είχαν αναφέρει τουρκικές στρατιωτικές πηγές στο Reuters τον Απρίλιο.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του AKP στην Άγκυρα τόνισε: «Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις ζώνες ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μας όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή, 330.000 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί, αλλά πιστεύω ότι όταν τα προβλήματα στην Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη επιλυθούν, ο αριθμός αυτός θα φτάσει γρήγορα στο 1 εκατομμύριο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό