Κόσμος

Ταϊβάν: «Η Κίνα δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις» με τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή

Η Κίνα δημιουργεί σκοπίμως κρίσεις, ανέφερε σε σημερινή (8.8.2022) δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Πεκίνου να συνεχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Μετά τη δήλωση της Κίνας πως «η Ταϊβάν είναι έδαφος μας και δεν παραβιάζουμε τίποτα», το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν την κάλεσε να σταματήσει τις στρατιωτικές της ενέργειες και να «απομακρυνθεί από το χείλος του γκρεμού».

«Υπό το φως του στρατιωτικού εκφοβισμού που δημιουργεί η Κίνα, η Ταϊβάν δεν θα φοβηθεί ούτε θα υποχωρήσει και θα υπερασπιστεί με μεγαλύτερο σθένος την κυριαρχία της, την εθνική ασφάλειά της καθώς και τον ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να τα τερματίσει, πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει στα ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν», πάντα σε αντίποινα για την επίσκεψη που έκανε στη νήσο που διεκδικεί το Πεκίνο η τρίτη τη τάξει στην ιεραρχία του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8
«Πλήξαμε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ» λένε οι ΗΠΑ - Νέες απειλές από την Τεχεράνη
Σύμφωνα με την CETCOM, τα πλήγματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναυτικών ναρκών, αποθήκες πυραύλων και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Από την επίθεση δεν χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η νήσος Χαργκ
Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία – Χτυπήθηκαν διυλιστήρια και το λιμάνι του Καυκάσου, τρεις τραυματίες
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 87 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ
ρωσία