Κόσμος

Τέσσερις νεκροί παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας σε νέες συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό.

Συγκεκριμένα οι δυο νεκροί προέρχονται από συγκρούσεις κατά μήκους στη Λωρίδα της Γάζας ενώ οι άλλοι δύο, μέλη της Χαμάς, σε ισραηλινή επιδρομή, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιδρομή σε αντίποινα για τον τραυματισμό δύο στρατιωτών στη διάρκεια συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς, επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι δύο Παλαιστίνιοι μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στην επιδρομή και δεσμεύθηκαν να απαντήσουν «στην ισραηλινή επιθετικότητα».

Οι νεκροί είναι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Αμπντάλα Αμπού Μάλουχ, 33 ετών, και ο Αλάα αλ Μπούμπιλ, 29 ετών. Δύο ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επιδρομή.

Στο μεταξύ ο 19χρονος Ράιντ Αμπού Τιρ σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ανατολικά του Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα στη Λωρίδαςτης Γάζας στη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας. Η ταυτότητα του άλλου νεκρού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Τουλάχιστον 269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων αυτών της Παρασκευής που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου του 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
9
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS