Κόσμος

Θραύση έκαναν τα νουντλς! Η απρόσμενη επιτυχία της ιστορικής συνόδου στη Νότια Κορέα

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από εστιατόρια της Σεούλ που σερβίρουν κρύα νουντλς όπως τα μαγειρεύουν στην Πιονγκγιάνγκ, αφού το πιάτο αυτό βρέθηκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική σύνοδο μεταξύ των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν έφερε τέτοια νουντλς για το επίσημο δείπνο που του παρέθεσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-Ιν, έπειτα από επιθυμία του τελευταίου.

«Κάναμε προσπάθειες να φέρουμε τα νουντλς της Πιονγκγιάνγκ», δήλωσε ο Κιμ στο άνοιγμα της συνόδου. «Οπότε ελπίζω ότι ο κύριος πρόεδρος θα μπορέσει να τα ευχαριστηθεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τα νουντλς αυτά είναι φτιαγμένα με κρύο ζωμό κρέατος και περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, ραπανάκι, κομμένα αγγούρια και μισό βραστό αυγό.

Ο Μουν πρότεινε το πιάτο αυτό να περιλαμβάνεται στο μενού του επίσημου δείπνου και ζήτησε από τον Κιμ να φέρει μερικές μερίδες από το διάσημο εστιατόριο της Πιονγκγιάνγκ Okryu Gwan.

Οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι αποκρίθηκαν με χαρά στο αίτημα και μάλιστα έστειλαν έναν σεφ του εστιατορίου για να προετοιμάσει το πιάτο.

Πρώτο hashtag το όνομα του πιάτου #Pyongyang Naenmyeon

Οι Νοτιοκορεάτες ήταν εμφανώς εντυπωσιασμένοι και μέχρι το μεσημέρι το hashtag με το όνομα του πιάτου #Pyongyang Naenmyeon ήταν πρώτο στο Twitter, ενώ έξω από τα εστιατόρια που το σερβίρουν είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές.

Τα νουντλς είχαν απρόσμενη επιτυχία στη σύνοδο, την οποία πολλοί Νοτιοκορεάτες αντιμετωπίζαν με αισιοδοξία, καθώς ήλπιζαν ότι η πρώτη επίσκεψη στη Νότια Κορέα ενός Βορειοκορεάτη ηγέτη θα αποτελέσει σημείο καμπής για την επίτευξη ειρήνης στη χερσόνησο.

«Είμαι γεμάτος συγκίνηση», σχολίασε ο Παρκ Χα-Σέοκ, 60 ετών, την ώρα που παρακολουθούσε στην τηλεόραση τη μετάδοση της συνάντησης των δύο ηγετών. «Δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές, αλλά είναι μια αρχή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η 32χρονη Λι Τζι-Έουν, γιατρός και μητέρα ενός βρέφους, δήλωσε ότι οι εικόνες από τη συνάντηση την ώθησαν να ξεπακετάρει την τσάντα έκτακτης ανάγκης που είχε τοποθετήσει στην εξώπορτά της πριν έξι μήνες φοβούμενη ότι θα ξεσπάσει πόλεμος.

«Στην τσάντα είχα τοποθετήσει πάνες για την κόρη μου, ένα φορητό ραδιόφωνο και ένα γκαζάκι», εξήγησε. «Τώρα μου φαίνεται αστείο που είπα στη μπέιμπι-σίτερ να πάρει αυτή την τσάντα και την κόρη μου και να καταφύγει στο υπόγειο σε περίπτωση πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες