Κόσμος

Θρίλερ με την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς: «Ανά πάσα στιγμή» λέει ο Βανς, τα ξημερώματα απαντά το Ισραήλ

Δύο ώρες πριν την παράδοση θα ενημερωθεί ο Ερυθρός Σταυρός για να ξεκινήσει η διαδικασία - Live εικόνα εν αναμονή των εξελίξεων

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απελευθέρωση των 20 ζωντανών ομήρων από τη Χαμάς στο Ισραήλ που αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή το απόγευμα της Κυριακής 12.10.2025, με την αγωνία των συγγενών να κορυφώνεται.

Η εξελίξεις είναι ραγδαίες με την ώρα της παράδοσης των ομήρων από τη Χαμάς στο Ισραήλ, να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε ότι αναμένεται να παραθοθούν άμεσα, ενώ το Τελ Αβίβ ότι η παράδοση θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 13.10.2025. 

Οι όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν «ανά πάσα στιγμή», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ JD Vance, που αποκάλυψε ότι η απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο άμεσα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ακόμη, πρόσθεσε κατά στο NBC, ότι «οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας ή στο Ισραήλ».

Ενώ οι όλα έδειχναν ότι το πρωί της Δευτέρας 13.10.2025, ήταν η πιθανότερη ημερομηνία που θα γινόταν η απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι αυτό είναι κάτι που πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί ώρες νωρίτερα, χαρίζοντας χαμόγελα στο Ισραήλ, που θα παραλάβει τους ομήρους.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι έτοιμοι να παραλάβουν «άμεσα» τους αιχμαλώτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ανέφερε στη συνέχεια ότι μπορεί να αρχίσουν να αποφυλακίζονται απόψε.

Η ακριβής ώρα απελευθέρωσής τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι η προθεσμία είναι αύριο στις 10 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Το Ισραήλ έχει ενημερώσει τις οικογένειες των ομήρων ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι απελευθερώσεις μεταξύ 4 και 6 το πρωί της Δευτέρας, όμως η ώρα ενδέχεται να αλλάξει, σύμφωνα με πληροφορίες της Times of Israel.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Ερυθρό Σταυρό δύο ώρες πριν από την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα θα απελευθερωθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν ταυτόχρονα, πρόσθεσε η Σος Μπεντροσιάν, και θα παραδοθούν στην επιμέλεια του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια θα μεταφερθούν διασχίζοντας τα σύνορα στο Ισραήλ και θα οδηγηθούν στη στρατιωτική βάση Ρεΐμ.

 

Οι σοροί των νεκρών ομήρων θα τοποθετηθούν σε φέρετρα σκεπασμένα με ισραηλινές σημαίες και θα μεταφερθούν σε ιατροδικαστικό ινστιτούτο για αναγνώριση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη – Επιθέσεις σε αεροδρόμιο του Κουβέιτ και σε δεξαμενόπλοιο κοντά στο Κατάρ – Δείτε live όλες τις εξελίξεις
Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν μπορεί να τελειώσει «σε δύο ή τρεις εβδομάδες», ενώ για πρώτη φορά ο Πεζεσκιάν, τόνισε ότι η Τεχεράνη θέλει τον τερματισμό της σύγκρουσης
Καταστροφές στον Κηφισό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν