Κόσμος

Θρήνος στη Γαλλία – Πέντε νεκροί, 3 αγνοούμενοι από την καταιγίδα Ελεανόρ – Συναγερμός για τη στάθμη των ποταμών!

Ο πορτοκαλί συναγερμός παραμένει σε ισχύ σήμερα (06.01.2018) σε 14 διαμερίσματα στη βορειοανατολική Γαλλία, εξαιτίας του κινδύνου ορμητικών χειμάρρων και πλημμυρών. Αιτία το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ελεανόρ που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους.

Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στη Γαλλία. Το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.

Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού για το ενδεχόμενο ισχυρών «βροχοπτώσεων και πλημμυρών» και «καταιγίδων» το Οντ και τα Ανατολικά Πυρηναία.

france eleanor

«Φουσκώνουν» τα ποτάμια

Στη Λυόν, η στάθμη των ποταμών Ροδανού και Σον έχει αυξηθεί. Από την άλλη η στάθμη του Σηκουάνα στην περιοχή του Ρουέν, του Γκαρόν και του Ντορντόν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έχει επίσης καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε σήμερα το πρωί σε ύψος περίπου 3,60 μέτρων (που ισοδυναμεί με κίτρινο συναγερμό) και θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 4 μέτρα «έως την Κυριακή», σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου Vigicrues.

france eleanor

Μόλις ξημέρωσε σήμερα ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στη γαλλική πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη διάσωση μιας αστυνομικού που χάθηκε στα νερά του Σηκουάνα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ετοιμότητας για τα ισχυρά ρεύματα.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών: πυροσβεστικές δυνάμεις, δύο ελικόπτερα, τέσσερις ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος «χτενίζουν» την περιοχή.

france eleanor

Αυξάνονται οι νεκροί από την Ελεανόρ

Από χθες (05.01.2018), εξάλλου, ο αριθμός των νεκρών από την Ελεανόρ αυξήθηκε. Η σορός ενός εθελοντή πυροσβέστη ηλικίας 64 ετών, ο οποίος είχε πέσει σε έναν χείμαρρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης εντοπίστηκε στην περιοχή του Ιζέρ, έπειτα από έρευνες 24 ωρών.

Επιπλέον, ένας εργάτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο Σουασί κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε ένα αγρόκτημα που υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, σύμφωνα με την εισαγγελία του Ανεσί, η οποία ξεκίνησε έρευνα.

france eleanor

Η τέταρτη κατά σειρά καταιγίδα που πλήττει τη χώρα αυτόν τον χειμώνα είχε επίσης στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στις Άλπεις: ενός 21χρονου σκιέρ την Τετάρτη, μιας 90χρονης που πέθανε στο πλημμυρισμένο σπίτι της την Πέμπτη κι ενός αγρότη που βρέθηκε νεκρός κάτω από όγκους χιονιού την ίδια ημέρα.

Άλλοι δύο άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σε διαμερίσματα που επλήγησαν από την καταιγίδα: ένας 80χρονος και ένας 70χρονος Γερμανός που πιθανόν παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

france eleanor

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της γαλλικής Ομοσπονδίας Ασφαλίσεων (FFA), το σαρωτικό πέρασμα της Ελεανόρ και της καταιγίδας Κάρμεν, που είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσαν ζημιές ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3