Κόσμος

Τηλέμαχος Λαβίδας: Ένοχος ο επιχειρηματίας για το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης

Έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Έλληνας επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας κηρύχθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση της εσωτερικής πληροφόρησης ("insider trading").

Ο γιος του Θανάση Λαβίδα, Τηλέμαχος Λαβίδας, θα παραμείνει προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν έως ότου ανακοινωθεί η ποινή του, στις 17 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δικηγόροι του νεαρού επιχειρηματία θα αιτηθούν την προσωρινή αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής που θα εκτίσει σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Click4more: Σκάνδαλο με συμμετοχή του Γιώργου Νίκα και Τηλέμαχου Λαβίδα στις ΗΠΑ

Με δεδομένη την καταδίκη του, όμως, η δικαστής θεωρείται απίθανο να συναινέσει σε ενδεχόμενο αίτημα, τη στιγμή που δεν επείσθησαν οι 12 ένορκοι του δικαστηρίου του Μανχάταν.

Η υπεράσπιση του Τηλέμαχου Λαβίδα τόνισε επανειλημμένως ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του πελάτη τους, παρά μόνον υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Τηλέμαχος Λαβίδας: Το χρονικό της δικαστικής περιπέτειας

Ήταν Οκτώβριος του 2019 οπότε ο Τηλέμαχος Λαβίδας συνελήφθη στο διαμέρισμα του φίλου του, Γιώργου Νίκα, στο Μανχάταν, στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση της “insider trading”, την οποία οι αμερικανικές αρχές ερευνούσαν από το 2013.

Για την ίδια υπόθεση της “εσωτερικής πληροφόρησης”, συνελήφθη στη Σερβία ο Ελβετός trader, Μαρκ Ντεμάν, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, και ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και ο Γιώργος Νίκας, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν “παγώσει” τα περιουσιακά του στοιχεία και να τον αναζητούν, πιστεύοντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Click4more: Reuters – Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα!

Όπως ανέφεραν τόσο το Bloomberg όσο και το Reuters, ο 54χρονος Νίκας κατηγορείται, επίσης, για εσωτερική πληροφόρηση.

Συνολικά οι αρχές των ΗΠΑ έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση, από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του.

Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ωστόσο, ο Cohen συνελήφθη, αλλά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων.

πηγή: Bloomberg.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 2