Κόσμος

Την παραίτηση του Πάπα ζήτησε η Σινέντ Ο Κόνορ

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σίνεντ Ο' Κόνορ ζήτησε από τον πάπα Βενέδικτο να παραιτηθεί μετά τη δημοσιοποίηση

…κυβερνητικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας κάλυπταν την εκτεταμένη κακοποίηση παιδιών από ιερείς επί 30 χρόνια.

Το Βατικανό είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πάπας αισθάνεται “οργή, προδοσία και ντροπή” για το σκάνδαλο και σκοπεύει να απευθυνθεί στο λαό της Ιρλανδίας για αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ωστόσο, η Ο’ Κόνορ, η οποία στο παρελθόν προκάλεσε τους Καθολικούς σκίζοντας μια φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, υποστηρίζει σε επιστολή της που δημοσιεύεται σε βρετανική εφημερίδα ότι ο πάπας τηρεί σιωπή για το θέμα για πολύ μεγάλο διάστημα.

“Ζητώ την παραίτηση του πάπα για την άθλια σιωπή του για το θέμα και τη μη συνεργασία του με την ανάκριση”, γράφει η τραγουδίστρια στην επιστολή της στην εφημερίδα Ιντιπέντεντ.
“Οι πάπες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκφράσουν την άποψή τους όταν ζητούσαμε αντισύλληψη ή διαζύγιο. Δεν είχαν πρόβλημα να κριτικάρουν τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Δεν είχαν πρόβλημα να επικρίνουν τη Ναόμι Κάμπελ επειδή φορούσε ένα σταυρό με πολύτιμους λίθους. Όμως όταν το θέμα είναι τα δεινά που προκαλούν οι παιδόφιλοι που είναι ντυμένοι ιερείς, τότε σιωπούν. Είναι αφύσικο, απίστευτο, παράξενο και πρωτάκουστο”, συνεχίζει η Ο’ Κόνορ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2
Νέες εκκλήσεις οικογενειών για την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ - Πίεση κατά Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, οι συγγενείς των αιχμαλώτων καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση και τους διεθνείς μεσολαβητές να αρπάξουν την ευκαιρία για την απελευθέρωσή τους
Διαδήλωση στο Ισραήλ για το τέλος του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων