Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Al-Arabiya κλείνει τα γραφεία του στη Βηρυτό

Το Al-Arabiya κλείνει τα γραφεία του στη Βηρυτό

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya, που λειτουργεί με σαουδαραβικά κεφάλαια, ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει για λόγους ασφαλείας τα γραφεία του στον Λίβανο, σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το ισχυρό ένοπλο λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ.

Τα γραφεία αυτού του ειδησεογραφικού καναλιού συνεχούς ενημέρωσης στη λιβανική πρωτεύουσα καθώς και αυτά του Al-Hadath, ενός αδελφού καναλιού που ειδικεύεται στις απ’ ευθείας μεταδόσεις, έκλεισαν, δήλωσε εκπρόσωπος του Al-Arabiya.
Το Al-Arabiya δεν έχει πλέον ανταποκριτές στον Λίβανο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Ντουμπάι, όπου έχει την έδρα του το τηλεοπτικό κανάλι.
Σε ανακοίνωσή του, το κανάλι αναφέρει ότι προχώρησε σε μια “αναδιάρθρωση” των επιχειρήσεών του στον Λίβανο “εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και των προκλήσεων επί του πεδίου, και λόγω των φόβων του Al-Arabiya για την ασφάλεια των εργαζομένων του”.
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι “θα συνεχίσει να καλύπτει από κοντά τις υποθέσεις του Λιβάνου”.
Το κανάλι αναφέρει επίσης πως προτίθεται να βοηθήσει τους εργαζομένους του που επηρεάζονται από το κλείσιμο των γραφείων να βρουν άλλες θέσεις στον όμιλο στον οποίο ανήκει.
Η σιιτική Χεζμπολάχ, η οποία συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου, είναι σύμμαχος του σιιτικού Ιράν, το οποίο είναι αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας.
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Η Χεζμπολάχ, η οποία επικρίνει αδιάκοπα τις σαουδαραβικές αρχές, περιελήφθη στον κατάλογο των “τρομοκρατικών οργανώσεων” για πρώτη φορά από το σύνολο των αραβικών μοναρχιών του Κόλπου, επικεφαλής των οποίων είναι το σαουδαραβικό βασίλειο.
Για καιρό σύμμαχος και χρηματοδότης του Λιβάνου, η Σαουδική Αραβία ανέστειλε τον Φεβρουάριο μια βοηθεια τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα αυτή και ζήτησε από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Για το Ριάντ, η Χεζμπολάχ αποτελεί προγεφύρωμα του Ιράν ώστε αυτό το τελευταίο να αναμιχθεί στις υποθέσεις των αραβικών χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε